Tworzę portal społecznościowy w php, framework Kohana i chciałbym w nim zrobić "płynne" przechodzenie między stronami (chyba tak to się nazywa), tak jak np. na Facebooku, Badoo, Kinoman czy Skilltrade - by za każdym przejściem na inną podstronę nie musiało ładować na nowo jakichś stałych elementów strony, np. header strony czy jakiś czat (jak na FB), lista znajomych, itp. Patrząc w debugerze przeglądarki (zakładka "Sieć") w większości takich stron zauważyłem, że został użyty Angular, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, bo mam wrażenie, że chyba nie da się zintegrować frameworka w taki sposób i że trzeba napisać od nowa taki mini framework by to działało - ale to tylko takie moje pierwsze przypuszczenia i pewnie się mylę. Prosiłbym o nakierowanie mnie we właściwym kierunku, ewentualnie o rozjaśnienie jak to działa i co musiałbym zmienić we frameworku - nie chciałbym go zmieniać na inny i raczej większe modyfikacje w "silniku" frameworka chyba też po prostu nie są wskazane.
Poczytałem trochę o Backbone i Angular, i nie mam pojęcia którego z nich mógłbym użyć do czegoś takiego, i czy w ogóle czegoś takiego używać, czy jednak jakoś po swojemu to zrobić "customowo" bez zbędnych bajerów, które oferują te dwa frameworki javascript?