Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [zlecę] Przeróbka systemu lajków w skrypcie
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
dolores
Pilnie poszukuję kogoś kto mógłby dokonać drobnych zmian w skrypcie.
Chętnie zapłacę.
Wersja czystego skryptu bez przeróbek pod adresem http://www.dolores.24tm.pl/
Jeśli potrzeba dam dostęp do ftp i sql.
Potrzebuje zmiany w systemie lajków. W tej chwili tylko zarejestrowani użytkownicy mogą to robić.
Zależy mi by każdy mógł zalajkować bez potrzeby rejestracji i logowania.
Po kliknięciu przycisku "send love" zamiast okna logowania by pojawiło się jedynie okno z weryfikacją lajkującego z wykorzystaniem captcha.
(Najlepiej z reCaptcha google)
Po zalajkowaniu w miejsce przycisku wyświetli się przycisk z łączną liczbą lajków.
Lajkujący może na dany profil głosować powtórnie dopiero po 24h
1 lajk na dany profil z danego IP raz na 24 h w celu zapobiegnięcia spamu.

AKTUALIZACJA 07.01.17 11.30

ciężko znaleźć wykonawce tutaj sad.gif
Oferta nadal aktualna ponieważ:
1 chętny przejrzał skrypt i uznał że nie da rady (krótko i rzeczowo za co pełen szacunek iż sobie i mi nie zabierał czasu)
2 chętny wziął zaliczkę a następnie uznał że nie ma czasu (zaliczka nadal nie zwrócona. Ponoć problem z kontem Paypal na które dostał zaliczkę i zwróci w lutym. Szkoda słów )
3 chętny przyjął zlecenie które miał wykonać do czwartku. Muszę ciągle prosić się o kontakt i informacje od tej osoby jak idą prace. Na jego prośbę dałem dodatkowy dzień i oczywiście termin minął i nawet kolega nie pofatygował się by napisać czemu nadal zlecenie nie wykonane.

Czy jest tu osoba która przyjmie zlecenie i je wykona?
Bardzo mi zależy na tym ponieważ ta modyfikacja potrzebna jest do skryptu który przebudowuje pomału grupka dzieciaków z rodzinnych domów dziecka dla innych dzieciaków tacy jak oni. Mimo braku odpowiedniej wiedzy programistycznej dają sobie rady korzystając z informacji w sieci i gotowych skryptów poza tym przypadkiem kiedy utknęli.
Jak pisałem, zapłacę za to i nawet nie negocjowałem stawek które zostały mi zaproponowane a mimo wszystko nie mogę trafić na poważnego zleceniobiorcę.

Bardzo mi zależy na czasie. Obiecałem dzieciakom że zdobędę dla nich rozwiązanie do piątku ale na razie nic z tego nie wyszło.

Co do skryptu. Jestem nawet zaakceptować zaadaptowanie do serwisu już gotowego rozwiązania typu ajax likes podobne do tego jakie są na YT czy FB. Ważne by to połączyć ze skryptem. Dzieciaki zdobyły takie gotowe rozwiązania ale za nic nie potrafiły ich połączyć pod id profili w skrypcie.

AKTUALIZACJA 20.01.17 12.15

Nadal ciągle szukam sad.gif
Kilka osób się zgłosiło z chęcią podjęcia się zadania i na chęciach się skończyło.
Mimo że zgadzałem się na oferty między 200 a 400 zł to albo ktoś wziął zaliczkę i zniknął albo kombinował by wziąć kasę przed wykonaniem zlecenia, lub nie posiadały konta paypal lub nie chciały otrzymać w ten sposób wynagrodzenia za zlecenie. Nie posiadam polskiego konta bankowego, mieszkam za granicą i dlatego najlepszą formą rozliczenia jest dla mnie paypal.

Proszę nadal o pomoc w tym temacie. Dzieciaki zdobyły skrypt lajków który pasuje do ich koncepcji lecz teraz nie wiedzą jak go podłączyć pod profile.

http://www.dolores.24tm.pl/aalov2/
to skrypt z lajkami. Dzieciaki połączyły go z userid profili więc na tym polu już wszystko gra i butony na tej stronie wskazują konkretne profile oraz posiadają zabezpieczenie w postaci uniq ip.
Kłopot polega na tym by teraz te przyciski wstawić w miejsce "send love" do każdego profilu na stronie głównej http://www.dolores.24tm.pl/

Potrzebuje tylko kogoś kto zintegruje oba skrypty (ewentualnie dodatkowo graficznie zmodyfikuje przycisk lajku by pasował do tego co jest teraz "send love"). Zapłacę za szybką realizację 200 zł.
Dam dostęp do ftp i bazy danych.
kayman
twoje pilne nikogo nie interesuje za taką kasę bo to jest robota za więcej, więcej czasu trzeba jej poświecić, wrzuć to na jakiś portal ze zleceniami, może ktoś się nabierze na to zlecenie smile.gif
dolores
Cytat(kayman @ 20.01.2017, 17:32:03 ) *
twoje pilne nikogo nie interesuje za taką kasę bo to jest robota za więcej, więcej czasu trzeba jej poświecić, wrzuć to na jakiś portal ze zleceniami, może ktoś się nabierze na to zlecenie smile.gif

no tak smile.gif tym bardziej jak większość potrzebuje aż 2 dni na znalezienie pliku w skrypcie który odpowiada za dodawanie lajków bo jak cytuję : "kurcze, mam kłopot bo normalnie powinno to być w pliku index" smile.gif a następnie pisze że w związku z tym koszty wzrosną do 900 zł smile.gif
pewnie kolega z tego grona specjalistów smile.gif
kayman
Cytat(dolores @ 20.01.2017, 21:04:50 ) *
no tak smile.gif tym bardziej jak większość potrzebuje aż 2 dni na znalezienie pliku w skrypcie który odpowiada za dodawanie lajków bo jak cytuję : "kurcze, mam kłopot bo normalnie powinno to być w pliku index" smile.gif a następnie pisze że w związku z tym koszty wzrosną do 900 zł smile.gif
pewnie kolega z tego grona specjalistów smile.gif

dokładnie z tych, do tego ten twój budżet nie starczy nawet na pól godziny mojej pracy więc nie dowiesz się nigdy jak jest naprawdę biggrin.gif

klientów żebraków i płaczków tacy jak ja wyczuwają na kilometr, dlatego chętnie wysyłają do konkurencji co zrobiłem w poprzednim poście biggrin.gif

teraz chyba już wszystko jasne zleceniodawco? biggrin.gif
dolores
Cytat(kayman @ 20.01.2017, 21:58:07 ) *
dokładnie z tych, do tego ten twój budżet nie starczy nawet na pól godziny mojej pracy więc nie dowiesz się nigdy jak jest naprawdę biggrin.gif

klientów żebraków i płaczków tacy jak ja wyczuwają na kilometr, dlatego chętnie wysyłają do konkurencji co zrobiłem w poprzednim poście biggrin.gif

teraz chyba już wszystko jasne zleceniodawco? biggrin.gif

hmm.. a tak błagałeś o te zlecenie.. a teraz pogniewany na cały świat smile.gif
200 zł za pół godziny to ty pewnie od Kijowskiego jesteś.. hahaha
Takich jak Ty niedouczonych i niezdarnych zawodowo tacy jak ja wyczuwają na kilometr i nie dają zleceń bo wiadomo że erotoman-gawędziarz kolejny się zgłosił smile.gif
a teraz z nienawiści pisze taki bo co mu pozostało..
kayman
Cytat(dolores @ 20.01.2017, 22:38:26 ) *
200 zł za pół godziny to ty pewnie od Kijowskiego jesteś.. hahaha

wiedziałem że biedaka/żebraka to zaboli biggrin.gif
Pyton_000
@kayman 400/h ? Dobre stawki bierzesz biggrin.gif A frytki do tego też są? haha.gif
kayman
Cytat(Pyton_000 @ 20.01.2017, 23:10:49 ) *
@kayman 400/h ? Dobre stawki bierzesz biggrin.gif A frytki do tego też są? haha.gif

od kilku lat pracuje dla holenderskiej firmy, niektórzy biorą jeszcze więcej, zależy to od budżetu, prestiżu klienta, jaką działkę dostaniesz etc, pracuje zdalnie, frytek nie ma, za to VAT mogę rozliczyć jako sprzedaż za granicę więc i tu da się coś uskubać smile.gif

na Polakach zarobisz tak jak w tym poście, 200 zł z 5 dni roboty biggrin.gif
dolores
Cytat(Pyton_000 @ 20.01.2017, 23:10:49 ) *

Wcześniej oferował swe usługi za ceny jakie nawet żebrak pod kościołem nie stanie smile.gif ale teraz już wiem czemu, skoro nie wie że cały skrypt może nie mieścić się tylko w pliku index smile.gif a to już uznał wtedy że zbyt skomplikowane i trza będzie stawki zawyżyć by było na jakiegoś gimnazjalistę jako podwykonawce smile.gif

Cytat(kayman @ 20.01.2017, 23:18:30 ) *
od kilku lat pracuje dla holenderskiej firmy, niektórzy biorą jeszcze więcej, zależy to od budżetu, prestiżu klienta, jaką działkę dostaniesz etc, pracuje zdalnie, frytek nie ma, za to VAT mogę rozliczyć jako sprzedaż za granicę więc i tu da się coś uskubać smile.gif

a tym to już totalnego i... z siebie zrobiłeś smile.gif Ty wierzysz że ciemny lud wszystko kupi?
byś już aż tak się nie błaźnił bo trochę wstyd.
i jeszcze piszesz że połączenie systemu lajków i prostego skryptu wymaga kilkunastu dni pracy smile.gif no proszę.. już widzę jak holenderska firma jest szczęśliwa z takiego omnibusa..
kayman
Cytat(dolores @ 20.01.2017, 23:24:45 ) *
a tym to już totalnego i... z siebie zrobiłeś smile.gif

maść na ból (_|_) masz w aptece opodal poproś o taką TANIO! biggrin.gif

najważniejsze ze z tego postu wszyscy już wiedzą jaki z ciebie zleceniodawca biggrin.gif
dolores
Cytat(kayman @ 20.01.2017, 23:29:12 ) *
najważniejsze ze z tego postu wszyscy już wiedzą jaki z ciebie zleceniodawca biggrin.gif

nie no spoko smile.gif
patrząc na Twoją stronę pinos.pl i jaki to jesteś gość i spec znajomi właśnie mają trochę rozrywki.
Uwielbiam takich zleceniobiorców co to tyle potrafią, mają takie dokonania wspaniałe (kit że tylko w postaci kilku słów bo portfolio z zaprezentowanymi przykładowymi realizacjami było by ciężkie do stworzenia gdy tak naprawdę te kilka słów to tylko taki bajer który ma naciągnąć nie mających wiedzy kompletnej zleceniodawców)

a te błędy stylistyczne, ortograficzne na stronie.. a ta "piękna" oprawa wizualna.. i te teksty w stylu "Oczywiście działam legalnie.."

a najlepsze.. taki specjalista, tyle dokonań (niesamowite, rozbudowane systemy dla banków, sieci stacji benzynowych, energetyki biggrin.gif ) a nie potrafi dokończyć własnej stronki która posiada tylko index.html (buhaha.. już wiem dlaczego kolega uciekł od wykonania zlecenia gdy zobaczył że u mnie jest o wiele więcej plików niż sam index o czym pisałem wcześniej i samo odnalezienie pliku który trzeba przerobić spec potrzebuje 2 dni)
.. gdzie wyskakują przejmujące teksty po kliknięciu w linki:
Nie wszystko zdążyłem zrobić
Adekwatna informacja pojawi się tu w najbliższym czasie.
Pozdrawiam Piotr N.
(zaznaczam że informacją tą są zwykłe proste regułki dotyczące form programowania)

Kolego, ta holenderska firma która Ci płaci minimum 100 euro za pół godziny pracy podejrzewam że jesteś dla nich "special one" biggrin.gif ale zarazem muszę z przykrością Cię zawiadomić że na polskim rynku nawet tacy żebracy jak ja i co gorsza dzieciaki którym staram się pomóc nawet nie dali by Ci zlecenia nawet za Twoją dopłatą.. co jest przykre patrząc jak bardzo starałeś się wziąć odemnie te zlecenie (jeszcze raz przepraszam że skrypt nie jest ograniczony tylko do pliku index)

więc jak już wszyscy wiedzą jaki ze mnie zleceniodawca, to teraz już wiedzą jaki z Ciebie zleceniobiorca i będziesz miał kolejkę chętnych aż do Radomia biggrin.gif
kayman
Cytat(dolores @ 21.01.2017, 00:45:45 ) *
więc jak już wszyscy wiedzą jaki ze mnie zleceniodawca, to teraz już wiedzą jaki z Ciebie zleceniobiorca i będziesz miał kolejkę chętnych aż do Radomia biggrin.gif

ja zleceń nie szukam, nie mam zamiaru pracować za 10/20 zeta na godzinę, przemęczyłem się na takich stawkach już wystarczająco smile.gif

a tak w ogóle pokaż mi tą moją niby odpowiedź na to zlecenie, opublikuj tu w tym poście smile.gif

a co do mojej strony to moja działa a twoja nie, a jak co się nie podoba to nie wchodź biggrin.gif

jak tam spacerek po maść był? biggrin.gif
Damonsson
Obydwoje jesteście siebie warci. Jeden ze stawkami (nawet nie muszę ich znać, ale skoro nie mogłeś znaleźć solidnego wykonawcy, to powód jest tylko jeden), a drugi z bajeczkami o zarobkach (jak ktoś dużo zarabia to o tym nie mówi) i o tym ile to ma pracy, a jednak po zlecenie się zgłosił. Także idźcie sobie pograć na konsoli, albo inaczej jakoś podbudujcie swojego ego, na forum nie potrzeba takich wpisów. Ogłaszam remis poprzez obustronny walkower i odsyłam do domu wink.gif
kayman
Cytat(Damonsson @ 21.01.2017, 01:20:08 ) *
a jednak po zlecenie się zgłosił

nie zgłosiłem się po zlecenie, to coś sobie tak wymyśliło więc niech opublikuje to niby zgłoszenie, chciałem tylko żeby to coś poszło i nie płakało ze mu nikt nie chce zrobić smile.gif
dolores
Cytat(kayman @ 21.01.2017, 01:30:03 ) *
nie zgłosiłem się po zlecenie, to coś sobie tak wymyśliło więc niech opublikuje to niby zgłoszenie, chciałem tylko żeby to coś poszło i nie płakało ze mu nikt nie chce zrobić smile.gif

właśnie piszą mi jaki z Ciebie specjalista biggrin.gif
okazuje się że potrafisz tylko spamować a ludziom wciskasz kradzione pomysły pod własnym szyldem.

Jutro napisze więcej bo czas spać i dziękuję za pomoc. Dzięki Twojej aktywności chyba problem będzie rozwiązany (i wg informacji nie zajmie to dłużej niż 30 min)
W przeciwności do Twoich kilkunastu dni i stawce 100 euro za każde pół godziny i to pod warunkiem że skrypt nie będzie miał więcej niż jeden plik.
kayman
Cytat(dolores @ 21.01.2017, 01:37:20 ) *
właśnie piszą mi jaki z Ciebie specjalista biggrin.gif
okazuje się że potrafisz tylko spamować a ludziom wciskasz kradzione pomysły pod własnym szyldem.

posłuchaj, mam twoje ip więc inne namiary znajdę, jak chcesz bardzo procesu o zniesławienie to się doigrasz, ja chociaż przedstawiam się z imienia i nazwiska a ty tylko potrafisz oczerniać pisząc nieprawdę, jeżeli chcesz być lżejszy o kilkadziesiąt tysięcy to odezwij się chociaż jednym słowem

e:/

ciekawe jak to jest z podatkami za to zlecenie, może to lewizna bez faktury i dlatego ceny/budżet są dumpingowe, może Urząd Skarbowy powinien się przyjrzeć temu zleceniodawcy i zleceniobiorcom?
dolores
Cytat(kayman @ 21.01.2017, 01:57:10 ) *
posłuchaj, mam twoje ip więc inne namiary znajdę, jak chcesz bardzo procesu o zniesławienie to się doigrasz, ja chociaż przedstawiam się z imienia i nazwiska a ty tylko potrafisz oczerniać pisząc nieprawdę, jeżeli chcesz być lżejszy o kilkadziesiąt tysięcy to odezwij się chociaż jednym słowem

masz moje ip.. pisze to niby programista który wciska innym nie swoją prace. A ty koleżko znasz się chociaż na tym w jaki sposób można uzyskać ip (przepisy prawa)
Oczywiście moje ip nie jest jakąś tajemnicą ale taki idiotyczny tekst w niby najlepiej zarabiającym programiście tutaj ? biggrin.gif

Jak chcesz do mnie kontakt śmiało możesz pisać na PW to Ci podam skoro chcesz do sądem straszysz (pewnie taki sam bajer jak najlepiej opłacany programista z Ciebie )

Takich oszuścików którzy najpierw obrażają innych a potem mają pretensje do całego świata jak nagle ktoś im odpowie tym samym jest pełno.

Normalny, zdrowy na umyśle człowiek nie obrażałby kogoś bez powodu. Jeśli Ci nie pasowała kwota za zlecenie to trza było nie wpiekać się w temat.
Masz teraz co chciałeś. Zamiast zabłysnąć wyszło żeś zwykły krętacz, kłamca i oszust udający programistę zarabiającym krocie niby.

Dałem post bo chciałem pomóc dzieciakom z domu dziecka i tyle. A ty gwiazdo ponoć bogata bajecznie zarabiająca tyle w pół godziny co te dzieci mają na wydatki na 4 miesiące mógłbyś albo się zamknąć albo pomóc.
Tak, pomóc. Po przeczytaniu twoich wywodów zgłosiła się osoba która nawet tych 200 zł nie chce pod warunkiem że dam mu kontakt bezpośrednio do tych dzieciaków i że skrypt który robią nie jest do celów komercyjnych i im pomoże.
Więc przekazałem kontakt i zobaczę jutro czy im pomógł. Po prostu po ludzku bo albo uznał że 200 zł to i dla niego za mało by brać się za zlecenie to przynajmniej zrobi gest wobec dzieciaków a ja te pieniądze wykorzystam w inny sposób by im pomóc.

Szkoda mi Ciebie człowieku. Tym bardziej jak czytam inne twoje posty w innych wątkach gdzie też o kasę się wykłócasz. Biedny duchem, niby bogaty kieszenią ludku.
kayman
wielu tu kręci wolontariat, ja też jak widzę że to faktycznie wolontariat a nie coś w celach zarobkowych

ale wolontariat to nie zlecenie, więc wysławiaj się człowieku jak się należy bo nie dość że wkurzasz ludzi to i w błąd ich wprowadzasz a i z prawem na bakier jestes
mrc
Jedyne co mi zostało po przeczytaniu tego wątku to mina :|

Gdybym ja był adminem takiego forum, to obydwaj dostaliby bana za ultra niską jakość postów. Później kolejne dobre forum upadnie, bo gimbaza umysłowa się zebrała. Takie przepychanki to na priv sobie wrzucajcie.
Pyton_000
@mrc to forum już dawno upadło wink.gif Tylko pozory że jeszcze udzielają się tu ludzie którzy z sentymentu tu wchodzą biggrin.gif Np. Ja
mrc
Widzę tu sporo pomocy innych, więc nie upadło. Ale content typu który przedstawili nam koledzy wyżej powoduje, że dobra domena php.pl zacznie być śmietniskiem do przepychanek.

Dziękuję Wam, autorzy kłótni.
kayman
Cytat(mrc @ 21.01.2017, 09:43:07 ) *
Dziękuję Wam, autorzy kłótni.

przestań biggrin.gif, ktoś wypił parę piw i napisał parę głupot i już taki patos biggrin.gif
jakubmajewski
Postanowiłem założyć konto bo chciałem się zgłosić do wykonania zlecenia ale po otrzymaniu odpowiedzi że już nieaktualne podzielę się z wami kilkoma uwagami.

Nie wiem czy wiecie ale takiego typu ogłoszenie już od kilku miesięcy pojawia się na międzynarodowych forach. We Francji, Niemczech, Italii czy Czechach.
Myślę że to tutaj jest także od tego samego nadawcy. Ten sam nick, wypłata za wykonanie zlecenia przez Paypal z konta us, prośba o pomoc dla dzieci.

Śmiać się chce czytając tą awanturę tutaj ale tak to już jest że na każdym forum jak i w każdej wsi jest taki "wiejski głupek". Nic nie wie, nic nie umie ale próbuje zabłysnąć robiąc z siebie pośmiewisko a na koniec zawsze ten sam tekst na wytłumaczenie że za dużo piw.
Zresztą ogłoszeniodawca też nie jest bez winy dając się wciągnąć w takie coś rzucając oskarżeniami jak z kałasznikowa, tym bardziej w konflikcie z takim przykładowym "wiejskim głupkiem". Czy oskarżenia są prawdziwe czy nie to jednak jeżeli jest tu w imieniu prawdziwego zleceniodawcy o czym piszę poniżej to powinien nie eskalować konfliktu. Pewnie dlatego oferta jest już nieaktualna albo udało się mu pozyskać kilku zainteresowanych co mnie trochę smuci bo liczyłem że będę mógł też spróbować.

a teraz do setna sprawy..

Podobne zlecenie było ostatnio na niemieckim forum gdzie jestem stałym użytkownikiem ponieważ mieszkam na stałe w DE.
Mój znajomy zgłosił się do wykonania zlecenia i to co mi potem przedstawił zaskoczyło mnie.
Zlecenie dotyczyło tego samego skryptu który miał być inicjatywą seniorów z Pflegeeinrichtung. Także chodziło o system głosowania. Tam za to zlecenie oferowali tylko 30€ więc śmieszy mnie ta awantura tutaj. Z tego co się orientuje wykonanie zlecenia przez średnio ogarniętego programistę php zajmuje około 1-2 godziny pracy.
Zlecenie wykonał z użyciem gotowego rozwiązania opartym na dostępnych w sieci ajax poll script. Kilka dni później wpłynęło mu na Paypal 30€ a następnie po około tygodniu oferta współpracy wraz ze szkoleniem na okres 3 miesięcy.
2k € płatne z góry co miesiąc za 4 godziny codziennej pracy w zespole 6 osobowym. Po tym okresie dostał ofertę 2-letniego kontraktu w systemie zdalnym, 8 godzin dziennie, wraz z 6-miesięcznym stażem we Francji. Przepraszam że nie podaję kwoty tego kontraktu ale zobligowany był tajemnicą handlową. Jednak cieszył się jak małe dziecko a zarabiał w tym czasie 5k € w niemieckiej firmie IT z której zrezygnował na rzecz tego kontraktu to wnioskuję że kwota jest o wiele wyższa.

Przepraszam że posiadam tak mało informacji ale głośno na temat tych ogłoszeń było w DE. Z tego co wiem jest to jakiś koncern medialny szukający młodych perspektywicznych programistów potrafiących rozwiązywać problemy w innowacyjny sposób bez rozdmuchiwania tematu na siłę, nie tylko chcących zarabiać ale także udzielać się w projektach pro bono dla fundacji będącej częścią koncernu a mającej za zadanie wspomagać chociażby takie projekty jak przedstawiony w tej ofercie.
Dałem się zwieść ponieważ ogłoszenie było totalnie nieprofesjonalne. Dodane przez kompletnego laika. Jednak po tym co wiem od znajomego i po wpisach na forach w DE to ma to pewien sens czemu właśnie zastosowano taki styl.

Czytam tą awanturę i śmiać mi się chce. Na niemieckim forum i ten "wiejski głupek" i ogłoszeniodawca za samą awanturę dostaliby po banie. Warto szanować się nawzajem i nie krytykować wszystkiego bez powodu bo nam się nie podoba.
niebieskiciapek
Ale jaja, jak w kabarecie biggrin.gif Takie coś Kuba, co opisujesz to się nazywa "praca spekulacyjna". Program podstawowy każdego gołodupca który jest ponadto oszustem i naciągaczem... od mniej więcej 20 lat. Zaraz po 100 milionach dolarów które zostawił ci w spadku król Nigerii który dotarł do ciebie analizując drzewo genealogiczne twojej pra pra pra prababki której jego pra pra pra pradziad był pierwszym mężem.

Oczywiście jak nietrudno się domyśleć na końcu nie ma ani obiecanych profitów ani pieniędzy. Każdy chyba chociaż raz za czasów raczkującego internetu, kiedy miał 14 lat ... dał się tak naciąć, ciekawe czy w roku 2017 ludzie nadal łapią się na te brednie, typu "zrób mi coś za darmo a jak fajnie zrobisz to ci dam pisiont tysięcy".

Firma która płaci >5k euro/m będzie sobie szargała opinię i zmuszała ludzi do pracy za darmo w jakichś "fundacjach" po godzinach. Facet który zarabia 5k eur nie ma nic lepszego do roboty po godzinach niż brać gówno-zlecenie za 30 ojro. Później ten sam facet do etatu za 5k wziął sobie jeszcze 4h zdalnie, codziennie za 2k euro a co mu tam, kto to widział żeby być w pracy tylko 9h dziennie jeśli można po powrocie do domu robić dodatkowe pół etatu biggrin.gif

Paaaanie, to je pisanie kodu a nie machanie łopato... można siedzieć i 20 godzin dziennie. Jeśli kolega kayman się piwem opił to chyba ty denaturat przedawkowałeś przed spłodzeniem tych bredni biggrin.gif Czymś poważnym się zajmij, nie wiem... pieska pomaluj na plastykę albo kredki ułóż według kolorów czy coś.
Boshi
Ja się chyba pierwszy do tego zgłosiłem.. jednak podziękowałem za współpracę po 1,5h analizie kodu. Niestety mimo, że owy system (gotowy skrypt) jest napisany przy pomocy PDO- może to dobrze świadczyć, to jest też napisany bez zachowania jakikolwiek rozsądnych zasad zarządzania strukturą.. Odnalezienie lecącego requesta lecącego przez buttonna inną stronę jest jak szukanie igły w stogu siana.. Jasne, że jak ktoś zna ten system to przerobi to i owo.. jednak jeżeli ktoś zobaczy ten skrypt pierwszy raz to zanim powiąże co gdzie tam jest, nawet wydzielając tylko najważniejsze funkcje jak owe lajki to pewnie zejdzie kilka godzin.

Tak dla porównania.. pracuję aktualnie na bazie danych która o zgrozo nie ma nawet więzów integralności.. są klucze obce jako zwykłe kolumny id o typie INT, ale bez jakichkolwiek powiązań.. do tego nazwy raz po polsku, raz po angielsku, dziwne kolumny powtarzjące się w każdej tabeli jak id_stan i wiele innych bzdur... dążę do tego, że zanim człowiek coś z tej bazy wyciągnie to minie najpierw trochę czasu.. Gdyby była zaprojektowana w sposób zgodny z standardami to pewnie nie miał bym koszmarów nocy smile.gif
dolores
oferta już nieaktualna. Dziękuję i pozdrawiam.
Sokolik
jakubmajewski - Dołączył: Wczoraj, 19:45 - i jego piękna historia ...
Ktoś się jeszcze na takie bzdety nabiera ?
To coś w stylu 'na wnuczka' tylko w innej branży ? smile.gif
Pyton_000
Toć sam napisał że specjalnie założył konto. Cały ten temat powinien być skasowany bo to zakrawa o smoki, księżniczki i Bibera...
motyl-pl
Dla osób na przyszłość podjąłem się realizacji zadania i zostało ono wykonane.
Autor wątku (podobno moralnie poprawny) nie zapłacił mi za wykonane zadanie, wypłata za realizacje miała wystąpić tydzień temu potem kontakt się urwał.
Niech to będzie przestroga dla inny do dokonywania czegokolwiek z wyżej wymienionym Panem ^^
Pierwszy przypadek z tego forum kiedy zostałem tak potraktowany.
Sokolik
Wysłałeś kod ? Sam jesteś sobie winien. Ja pokazuję jak działa na moim serwerze - klient płaci - wysyłam kod. Do tej pory nikt nie miał z tym problemu - przy takiej drobnicy poniżej 1000 zł.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.