Hejka, zalozmy ze mam 20 roznych Entity. Dla kazdej Entity chce stworzyc Voter by zarzadzac co kto moze kasowac/edytowac/itp.
Tak wiec tworze 20 voters, rejestruje je jako service.Wszystko dziala wysmienicie ale jest jedno ale. Symfony tworzy wszystkie 20 obiektow voters dla kazdego request, nie wazne czy ja zamierzam z nich korzystac czy nie. Poczytalem troche, ok, rozumiem czemu.
Nie mniej jednak nie podoba mi sie, iz za kazdym razem tworzy mi te 20 obiektow nawet jak nie potrzebuje ani jednego z nich. Oczywiscie moge latwo ograniczyc, by one nic nie sprawdzaly jak nie ma potrzeby wiec nie beda mi obciazac aplikacji zbednymi wyliczeniami ale sam fakt, ze sa one tworzone bez sensu mnie irytuje.
No i pytanie: czy powinieniem sie poprostu nie irytowac i olac to i zostawic jak jest czy moze powininiem cos zrobic?
Przykladowo mysle nad takim rozwiazaniem, ze tworze i rejestruje tylko jeden uniwersalny voter dla wszystkich Entity i w przypadku gdy bedzie żądanie sprawdzenia praw dla jakiejs Entity to dopiero wtedy bede ladowal wlasciwy voter dla tej entity jako zwykly niezarejestrowany obiekt.
Jak wy to robicie u siebie?