Cytat(nospor @ 5.01.2017, 17:45:06 )

Pytanie kapslokka bylo jak najbardziej zasadne wiec nie bij piany. Ludzie chca ci pomoc ale czasami uzytkownicy tacy jak ty (bez urazy) przekombinowuja i zamiast napisac co potrzebuja to pisza co mysla ze tak nalezy zrobic co nie zawsze jest sluszne. To o co tutaj pytasz wyglada wlasnie tak, jakbys z lekka przekombinowal, temu pytamy po co ci to bo moze mozna zrobic to lepiej.
ps: patrzac drugi raz na twoj pierwszy post to widze ze zapewne chcesz zrobic cos ala kalendarz/terminarz i patrzac na to co chcesz zrobic, to zdecydowanie zle do tego podchodzisz

Nie chce bić piany....być może to tak wygląda, jakbym przekombinował, ale postaram sie Tobie to wyjaśnić.
Otóż użytkownicy każdego dnia dodają pewne informacje do tabeli i uzupełniają wiersz z datą swoimi danymi. Każdego dnia o północy tworzę automatycznie wiersz z nową datą i tak to wszystko działa ok. Problem pojawia się w sytuacji, gdy ktoś chce dodać coś do przodu, owszem można dać użytkownikom taką mozliwość dodawania nowego wiersza z datą i uzupełniania go danymi, co nie jest problemem i można bez trudu to przerobić ( co też zajmie mi troszkę czasu). Niektóre puste pola, zostają automatycznie wypełniane odpowiednimi danymi w przypadku, gdy nie zostają wypełnione przez użytkownika. Tak czy inaczej w bazie powstaje każdego dnia nowy wiersz z datą.
Przy takim wprowadzaniu troszkę by było "bałaganu", żeby to uporządkować to wymyśliłem, że na początku każdego roku zostanie w bazie stworzony nazwijmy to kalendarz ze wszystkimi datami z domyślnymi wartościami dla poszczególnych pół, a użytkownicy będą jedynie update wykonywać tych wartości, które będą tego wymagać. Domyślne pola są mi również potrzebne do wykonywania różnych obliczeń i analiz.
Tak to mniej więcej wygląda. Jak macie inny pomysł, to ok...ale i tak każdy dzień roku mam w bazie odnotowany.