Mam problem na mojej stronie mam ten skrypt i ludzie z mojego forum chcieliby żebym dodał pod każdym wyświetlanym tematem ostatiego postera i date, mam małe pojęcie o php bo dopiero zaczynam a nie wiem jak to zrobić dacie mi jakąś propozycje?? A najlepiej jak ktoś by mi mógł podać cały kod bo wątpie że umiałbym przerobić samodzielnie ten skrypt... .
<?php $dbhost = \"localhost\"; // Host w bazie $dbuser = \"******\"; // Użytkownik w bazie $dbpasswd = \"********\"; //Hasło do bazy $dbname = \"*******\"; // Nazwa bazy $pathurl = \"http://www.cob.aplus.pl/cob\"; // Ścieżka skryptu $prefix = \"*******\"; // Prefix forum w bazie danych $postnum = \"20\"; // Limit - ile tematów... $sepsym = \"&-&\"; $result = mysql_query(\"SELECT {$prefix}topics.topic_title, {$prefix}topics.topic_id, {$prefix}foru
m .forum_id FROM {$prefix}topics, {$prefix}forums WHERE {$prefix}forums.forum_id = {$prefix}topics.forum_id ORDER BY topic_time DESC LIMIT {$postnum}\"); echo \"<a href='{$pathurl}/viewtopic.php?t={$get['topic_id']}&sid={$get['forum_id']}'>${b}</a><br>\"; } ?>
Druga sprawa to jest pytanie: Czy jest możliwość żeby dane zawarte w tym pliku nie były jawne?? Czyli hasło bazy danych i użytkownik...
Zgóry THX!!!