Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: IP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
bootchec
Witam, mam takie , może lamerskie pytanie:
pewnego razu na jakimś forum(juz nie istnieje) napisałem zwyklego posta i w odpowiedzi ktos podal moj IP miasto z ktorego sie lacze itp, wiec jezeli nie jest to scisle tajne smile.gif to prosze o krotkie info jak to zrobic, mam tez pytanie czy moge w jakis sposob dowiedziec sie IP osoby, ktora obsluguje swoja strone na jakims darmowym serwerze np wp, republika, interia itp.
Xinn
http://www.ripe.net/db/whois/whois.html

Ip osoby mozes zsie dowiedziec na wiele sposobow... mozesz np napisac skrypcik php ktory zapisuje IP osoby odiwedzajaca twoja storne do pliku [wtedy tylko podrzucasz link osobie ktorej IP chcesz znac...]... moesz rowniez skorzystac z nakladki na GG Power GG... jelsi osoba jest dostepna i ma ciebie w kontaktach to wysietli ci sie w okienku IP tej osoby... mozesz rowniez zaprosic dana osobe na chat polchat [zakladasz sobie pojoj na ktorm jestes Adminkiem] i tam ci sie rowniez pkazuje IP osoby ktora wejdzie..

sposobow jest ogrom...
bootchec
ok dzieki ale to ja juz wiem,
moze inaczej troche napisze czy moge dowiedziec sie twoj IP na podstawie twojego posta nie majac uprawnien admina || moderatora.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.