Tworzę funkcję , która ma za zadanie wyswietlać linki do stron w formie "index.php?akcja=glowna" i podobnie.
Stworzyłem tablicę $link_adres - którą wykorzysuję jeszcze w innych skryptach, dlatego nie chciałbym jej zmieniać.
Mój problem polega na tym, ze nie potrafię wyswietlic za pomoca tej funkcji linku w postaci index.php?akcja=glowna bez zastosowania ".php" - obecnie funkcja wyświetla link w postaci : index.php?akcja=glowna.php i podobnie.
Nie chciałbym budować drugiej tablicy.
w jaki sposób przerobić skrypt , tak aby docelowo linki były bez ".php"?
myslę że możnaby zastosować funkcję explode - niestety nie wiem w jaki sposób ja zastosowac w tym przypadku.
Za pomoc , sugestie z góry dziekuję .
A oto kod:
<?php $baza_adres=\"index.php?akcja=\"; $link_adres = array('glowna_zasadnicza' => 'glowna.php', 'kontakt_własny' =>'kontakt.php', 'poczta_dal' => 'poczta.php' ); function Meni( $link_adres , $baza_adres) { { // brakujący kod ..........tak przynajmniej mi sie wydaje że musiałby sie tu znajd wać. echo \"<tr><td align='center' colspan='0' bgcolor='#819AD6' nowrap bordercolorlight='#819AD6' onMouseOver=this.style.backgroundColor='#9FB4E1' onMouseOut=this.style.backgroundColor='#819AD6'><a onFocus='blur()' class=link_a2 href=\".$baza_adres.$url.\">\".$nazwa.\"</a></td></tr>n\"; } Meni ( $link_adres , $baza_adres); } ?>