Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: XAMPP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tu154m
Witam,
czy ktoś próbował uruchomić funkcję
Kod
pcntl_fork ()
w XAMPP?
Może jakaś podpowiedź, czy poza Linuxem da się uruchomić skrypt PHP z tą funkcją w Xampp-ie zainstalowanym na Win7
nospor
http://php.net/manual/en/pcntl.installation.php

Cytat
Currently, this module will not function on non-Unix platforms (Windows).
tu154m
Przecież nie będę teraz instalował LINUXA, ;(
a to zda egzamin?
Cytat
$com = new Com('WScript.shell');
$com->run('php yourscript.php', 10, false);
nospor
A czy ja ci kaze instalowac linuxa... Odpowiadam ci tylko na pytanie: nie, nie jest mozliwe uzycie tej funkcji na windows.

1) Jesli chcesz sie bawic ta funkcja na swoim laptopie, zainstaluj sobie vagrant i masz kazde srodowisko jakie chcesz.
2) A po co w ogole chcesz uzywac tej funkcji? Moze poprostu jej nie potrzebujesz a ci sie wydaje ze potrzebujesz
tu154m
Jeżeli ktoś napisał taki skryp, to widocznie wiedział co pisze: Odwiedź ten link
nospor
Tak, ale wymogiem tego skryptu jest linux...
tu154m
Hmmm ... a na serwerze w home.pl to ruszy?
Może znasz rozwiązanie z podobnym skryptem, który odpali na XAMPP-ie?
nospor
Jesli home.pl posiada serwery linuxowe to powinno ruszyc...
Nadal nie napisales mi co ten skrypt ma robic wiec nie, nie znam podobnych rozwiazan tongue.gif Moj wloski jest na poziomie takim samym jak chinski a kodu nie chce mi sie analizowac.
tu154m
Sądziłem, że to już daje dużo do zrozumienia.
Cytat
PHP: multi-process socket TCP
.
Ale OK, wytłumaczę tę kwestę Tobie, jest to mini serwer, który łączy się z GPS-em typu tracker, który śledzi ruchomy obiekt np. "tomahowk" facepalmxd.gif
nospor
Cytat
Sądziłem, że to już daje dużo do zrozumienia.

Ja tez sadzilem ze to
Cytat
Currently, this module will not function on non-Unix platforms (Windows).
daje do zrozumienia ze skrypt nie bedzie dzialac na windows, wiec daruj sobie uszczypliwosci.
tu154m
Ty też nie grzeszysz uprzejmością.
[cyt.] "Currently, this module will not function on non-Unix platforms (Windows)."
Panie kolego ja uczyłem się francuskiego, a nie angielskiego - możesz pisać po polsku - po za tym to jest polskojęzyczne forum.
Rozumiem, że w języku PHP obowiązuje język angielski, ale tutaj piszemy po Polsku.

OK bez urazy ..... i co dalej? Masz coś na Xamppa?
nospor
Cytat
Ty też nie grzeszysz uprzejmością.
[cyt.] "Currently, this module will not function on non-Unix platforms (Windows)."
Panie kolego ja uczyłem się francuskiego, a nie angielskiego - możesz pisać po polsku - po za tym to jest polskojęzyczne forum.

1) Widac bylo, ze zrozumiales od razu
2) W nastepnym poscie napisalem ci to samo po polsku

A mimo to nadal szles w zaparte. Wiec nie wiem co dla Ciebie tam bylo nieuprzejmego z mojej strony. Tak czy siak, jesli chodzi o mnie to, ja juz spadam z tego tematu. Milego dnia.
tu154m
OK.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.