Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]background-image: nie działa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ciapus4
Witam, chciałem zmienić tło, ale ta komęda nie działa, co może być nie tak.

1. body, html {
  2. font-family: 'Raleway', sans-serif;
  3. text-rendering: optimizeLegibility !important;
  4. -webkit-font-smoothing: antialiased !important;
  5. color: #000;
  6. background-image: url(img/tlo.jpg);
  7. background-repeat: repeat;
  8. width: 100% !important;
  9. height: 100% !important;
  10. }

link do strony
lustfingers
Upewnij sie że plik jest w podanej lokalizacji ponieważ np. to działa url(../img/about.jpg); a u ciebie wskazuje na katalog img wewnątrz css.
viking
Ja tylko dodam że na przyszłość jak coś nie działa to uruchom konsolę (zakładka sieć) i poszukaj błędów 404. Od razu widać wtedy w czym jest problem.
wolguy
a ja dodam, że warto stringi umieszczać w apostrofach bądź cudzysłowach
ciapus4
Witam, żeczywiście weszłem w konsole i pokazuje błąd...http://www.restauracjemaciek.pl/css/img/tlo.jpg Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Not Found), ale ja w folderze CSS fizycznie nie mam folderu .img, natomiast jak w konsoli w katalogu application inne zdjęcia po wskazaniu kursorem myszki pokazują prawidłową lokalizacje. O co chodzi ?

Jak wklepie ręcznie w przeglądarce http://www.restauracjemaciek.pl/img/tlo.png, to pojawia mi się to tło...... zmieniłem już plik na .PNG i lipa
ciapus4
Dzięki już ogarnęłem temat plik tlo.jpg miało format png, zmieniłem na .png i wyczyściłem ciasteczka i działa. Dzięki wszystkim za pomoc.

Witam może mi ktoś powiedzieć w którym miejscu kod odpowiada za zmianę koloru czcionki w menu nawigacji po najechaniu podświetla się na zielono, bo coś mi nie idzie arrowheadsmiley.png
lustfingers
Plik to style.css linia 119.
ciapus4
Dzięks specool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.