Chcialem napisac koledze bardzo prosta ksiege gosci bez fajerwerkow i tak dalej....
Oparta jest na 2 plikach + 3 wpisy...
Oto jej kod...
<form method=\"post\" action=\"index.php?dzial=2ksiega\"> <p>Imię / pseudonim: <input type=\"tekst\" name=\"imie\" size=30></p> <p>Nazwisko: <input type=\"tekst\" name=\"nazwisko\" size=30></p> <p> Email: <input type=\"tekst\" name=\"mail\" size=30></p> <p>Moja strona: http:// <input type=\"tekst\" name=\"strona\" size=30></p> <p>Komentarz <textarea name=\"tresc\" rows=\"5\" cols=\"30\"></textarea></p> <p><input type=\"submit\" value=\"Dodaj wpis\"></p> </form> <hr> <p> //Otwieranie i pokazywanie wpisow <? $sciezka = \"data.txt\"; echo $zawartosc ?> //Koniec otwierania i pokazywanai wpisow
2 plik odpowiedzialny za zapisanie wpisu w pliku tekstowym...
<? $napis=\"DZIEKUJEMY - ZOBACZ KSIEGE\"; $dataloc=\"data.txt\"; $zobacz=\"<a href=index.php?dzial=ksiega>$napis</a>\"; $imiez=\"<b>Imię:</b>\"; $nazwiskoz=\"<b>Nazwisko:</b>\"; $mailz=\"<b>E-Mail:</b>\"; $stronaz=\"<b>Strona:</b>\"; $trescz=\"<b>Zapis:</b>\"; ?>
I teraz mam do was wielka prośbę !
Jak zabezpieczyć plik 2 przed otwozeniem nie poprzez formulaż w pliku 1 bo jak go ktos tak otowozy to doda mi pusty wpis....
Drugie Jak zabezpieczyc sie przed wysłaniem wpisu z pustym polem ?