Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SF]FOSUserBundle role
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
john_doe
Hej,
Przyszło mi napisać coś w Php a konkretnie w Symfony 3.
Postawiłem środowisko wraz ze świeżym frameworkiem + dorzuciłem Bundla z tematu.
Wole zapytać tych co już w tym stacku coś zjedli. Czy ten Bundle pozwala na kreację swoich ról? W konfigu są tylko ROLE_ADMIN, ROLE_USER. Czy to tylko taki boilerplaite czy mógłbym też swobodnie, bez nadpisywania czegokolwiek, pakować ROLE_MycustomeName, etc...?
A może ktoś z Was miałby taką wstępną bazówkę w repo, którą mógłby udostępnić?
Kiedy utworzę sobie usera z std forma to na bazie pole z rolą jest puste. W sf chyba w tym polu mają znaleźć się zserializowane role/a ?
Pozdrawiam
ohm
Możesz sobie swobodnie tworzyć role jakie tam chcesz w security.yml,
Konkretnie: https://symfony.com/doc/current/security.html#roles

Z poziomu konsoli możesz później dodawać/usuwać role dla konkretnych użytkowników za pomocą fos:user:promote / fos:user:demote
john_doe
Dzięki @ohm
Z konsoli to tak testowo. Potrzebuje user CRUD. I tutaj pewnie bedzie trochę grzebania.
Doczytalem, ze widoki trzeba odpowiednio rozszerzyc aby wstrzelic się w swój layout. Nie wiem jeszcze jak z dodatkowymi polami. Stąd mije pytanie o bazówkę. Wolałbym skupić sie na ważniejszych sprawach niż autoryzacji...
Dzięki!
Boshi
A co ma crud do tego bundla? ono odpowiada tylko za autoryzację...
stylować można sobie nadpisując widoki w resources. A dodatkowe pola to też żaden problem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.