Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]dostęp do aplikacji przez zewnętrzne ip
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
emm16
mam aplikację postawioną na apache przez XAMPP

adres 127.0.0.1/kalk

mam połączenie przez router domowy TP - LINK wpisuję adres 127.0.0.1/kalk i działa

nie mogę dostać się do tej aplikacji z zewnątrz tzn. z innego dostawcy internetu czyli z innym ip

Jak trzeba to zrobić?

swojego ip nie podam na forum ale np.

http://xxx.xxx.xxx.xxx/kalk

i nic nie można odnaleźć strony

jak trzeba to poprawnie wpisać?
patwoj98
Ale wiesz o tym, że 127.0.0.1 to adres serwera hostującego w tym wypadku stronę i jest to localhost? Równie dobrze możesz odłączyć router TP - LINK i nadal będzie działać bo Twoja strona to internetu nie tyka.
Do localhosta się nie dostaniesz z zewnątrz.
emm16
czyli nie da rady wystawić stronę na takim jakby domowym serwerze?
leonpro778
Da radę.

Przekierowanie portów na routerze + firewall. Pamiętaj jednak, że "otwierasz furtkę" dla ludzi z zewnątrz.
goartur
Cytat(patwoj98 @ 5.06.2017, 20:40:26 ) *
Ale wiesz o tym, że 127.0.0.1 to adres serwera hostującego w tym wypadku stronę i jest to localhost? Równie dobrze możesz odłączyć router TP - LINK i nadal będzie działać bo Twoja strona to internetu nie tyka.
Do localhosta się nie dostaniesz z zewnątrz.

Dlaczego wypowiadasz sie jesli nie znasz odpowiedzi?

---

Jak mowil kolega nademna, mozna skonfigurowac firewall i porty poprzez router, lecz mi osobiscie tylko raz to sie udalo, kazdy ma troche inny router wiec ciezko dokladnie powiedziec gdzie u ciebie sie to ustawia.
Kolejnym problemem jest to ze otwieracac port nie bedziesz bezpieczny.
Racze uzyc darmowego hostingu, szybciej to zrobisz + darmowy + 24/7 + zadbaja o zabezpieczenia.
leonpro778
Cytat(goartur @ 6.06.2017, 09:29:39 ) *
Dlaczego wypowiadasz sie jesli nie znasz odpowiedzi?

Czemu tak nerwowo smile.gif patwoj89 dobrze opisał problem bowiem z pierwszego postu wynika takie małe "ble ble" (dostęp od innego dostawcy internetu... jakby to miało jakiekolwiek znaczenie biggrin.gif ). Wszyscy wiemy o co chodzi i patwoj89 dobrze uświadomił autora tematu w czym jest problem smile.gif

...kazdy ma troche inny router wiec ciezko dokladnie powiedziec gdzie u ciebie sie to ustawia...

Akurat TP-Linki chyba łatwo jest skonfigurować. Bardziej bym obstawiał problem ze zmiennym adresem IP.

Racze uzyc darmowego hostingu, szybciej to zrobisz + darmowy + 24/7 + zadbaja o zabezpieczenia.

Rozwiązanie najlepsze biggrin.gif
Lord
http://www.tp-link.com.pl/faq-297.html
emm16
a powiedzmy, gdyby odłączyć router i połączyć modem bezpośrednio z kompem, to wpisując z zewnątrz mój adres ip ten localhost załaduje się automatycznie?
leonpro778
Nie. Firewall windowsowy zablokuje. Musiałbyś wrzucić mu tam wyjątek. Pamiętaj, takie rozwiązanie jest już bardzo niebezpieczne bo poza windowsowym firewallem nie masz żadnej ochrony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.