Probuje uczyc sie piszac i praktykujac moze stad tyle prostych bledow

tak czy inaczej dobre naprowadzenie ze zrobieniem nowej tabeli oczywiscie stworzylem nowa tabele o nazwie eq i dalem w niej kolumny id, uid, name, count - powinno byc lepiej tylko teraz to polaczyc
New:
Wzialem sobie troszke do serca Twoja porade ale walcze takze z moja praktyka bo lubie uczyc sie piszac a nie siedziec i czytac ksiazki dlatego znalazlem na youtube filmik jak gosc pisze gre via www i tworzy tam sklep opisuje krok po kroku jak to robi i w sumie wszystko wyglada o wiele przejrzysciej i lepiej jak obejrzalem i porobilem podobnie do niego ale jednak nie dziala mi kilka rzeczy i moze tutaj ktos by cos dopatrzyl?
kod aktualnie wyglada tak: shop.php
<?php
require_once 'includes/config.php';
$title = "Sklep";
include_once 'header.php';
if (!$session->is_logged_in()) {
$session->message("Musisz sie zalogowac!", "success");
redirect_to("login.php");
}
?>
<h1>Sklep</h1>
<?php
echo 'Witamy w sklepie, mozesz tutaj kupic losy do naszych gier.'; ?> <br><br><br>
<?php
$userdata = User::getUser($session->user_name);
echo 'Masz aktualnie: ' .$userdata->money. 'zl.'; ?> <br>
<?php
?> <br>
<?php
function kup_los($id){
$userdata = User::getUser($session->user_name);
$tekst='Niewykonana funkcja';
$los=mysql_query("SELECT * FROM shop WHERE id=$id LIMIT 1"); $user=mysql_query("SELECT * FROM users, eq WHERE users.id=eq.uid LIMIT 1"); if ($user['money']>=$los['cost']){
$tekst='Przedmiot kupiony!';
mysql_query("INSERT INTO eq (id,uid,name,cost,count) VALUES ('$user','$los[id]','$los[name]','$los[cost]')"); }
}
return $tekst;
}
?>
<?php
?>
<?php
include_once 'footer.php';
?>
A wiec do rzeczy, kolega ktory polecil mi tutaj w poscie dodanie osobnej tabeli z kolumnami id cena ilosc mial bardzo trafiony pomysl, zrobilem tak a takze dodalem jeszcze jedna nowa rzecz (ktora mi wlasnie nie dziala

) uid - user id. Musi to byc poniewaz w tej tabeli musze wiedziec ktory uzytkownik ile ma jakich losów, logiczne oczywiscie. Dodatkowo jest wykonanie funkcji kup_los z id 1 - w tabeli shop pod id1 jest mikrolos, dalem tak specjalnie dla sprawdzenia czy po kliknieciu sklep i odswiezeniu dodaje rekord i kupuje ten wlasnie los i tak jest, tylko teraz jedna rzecz mnie martwi - w mysql sprawdzam dodany rekord i wszystko ladnie pieknie dziala poza wlasnie dodaniem prawidlowego UID - dodaje jako 0 tylko dlaczego? edit: zapomnialem jeszcze jedno, dodalem var_dumpa aby sprawdzic co wyswietla mi on pod $los a takze pod $user i $los wyswietla wszystkie dane prawidlowo z tablicy ale $user wyswietla mi dane uzytkownika o id1 a jak zaloguje sie na inne konto ktore sobie sam oczywiscie utworzylem ma id 2 ale wciaz wyswietla mi dane z tego pierwszego konta