Sorry. Skończyłem tylko jednoroczne studia podyplomowe. Nie nauczyli mnie tam wiele. Sam zdobywam wiedzę z książek i internetu...
Cytat
ad1) Moze wpierw dowiedz sie co robi declare(strict_types = 1); bo patrzac po kodzie odnosze wrazenie ze walisz gdzie popadnie nie wiedzac w ogole co to robi
I tak, jak najbardziej jest sens uzywania tego, a wrecz nawet by wypadało uzywac.
No, deklaracja ta włącza tryb "strict". W praktyce sam musiałem wykonać rzutowanie typów zmiennych, bo wywaliło mi kupę błędów. Ale czy robię to dobrze?
Np. najpierw pobieram postem wartość z formularza:
$province = (is_numeric($_POST['province']) && $_POST['province'] >= 1) ? $_POST['province'] : 0;
Potem dopiero w wywoływanej metodzie wykonuję rzutowanie: (int) $province
$array = $addController->addAction($name, $surname, (int) $province, (int) $city);
Czy nie da się jakoś zrobić, aby zmienna $province od razu była liczbą całkowitą, a nie łańcuchem? Czy robię to dobrze?
Czy to znaczy, że deklarazji declare(strict_types=1); powiniennem używać we wszystkich plikach z kodem php? Sorry, nie spotkałem się z tym wcześniej...
Cytat
ad2) Po co ci wlasna klasa DB skoro jak sam napisales oparles to o symfony?
Sorry... Nie oparłem to na Symfony, tylko wzorowałem się na Symfony.

Jest to bardzo prosty szkielet aplikacji, który napisałem wzorując się na fremework'u symfony. Wszsytko napisałem możliwie najprościej i od podstaw.
Cytat
ps ad2) A tak poza tym to manuala zamkneli? Przeciez tam wyraznie napisane co zwraca:
http://php.net/manual/en/mysqli.query.phpJaki typ zmiennej bym nie podał, że moja metoda zwraca, to wywala mi błąd. Podawałem "mysqli_result", ale wywala błąd, że nie mam takiej klasy. Jak sobie z tym poradzić?
EERIE