Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]-przygotowanie do druku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pop3k
Witam, z przyjemnością podaję link do mojej strony internetowej powstałej dzięki odpowiedziom pomocnych ludzi na tym forum: http://skrzatec.cba.pl. Jeszcze raz chciałbym wszystkim podziękować.

Jest to kalkulator przydatny do obliczeń w pracy. To co mi zostało (oprócz rozbudowy o kolejne moduły) to opcja drukowania.
Na początku chciałem ustawić drukowanie do doc ale z tym nie idzie zbyt łatwo (szczególnie gdy program rysuje w canvas).
Powiedzmy, że zadowolę się tym niebieskim guziczkiem drukuj na module słupa. Teraz napiszę co robię:
ukrywam div z menu z danymi po lewej (jest on również kolumną tabeli) oraz div z prawej (tabele) - chciałbym drukować jedynie środek. Wszystko można podejrzeć w pliku http://skrzatec.cba.pl/slup_zelbet.htm - wiersz 52. (polecam google chrome)
Problemem jest jednak fakt, że ukrycie faktycznie wywala mi z druku wspomniane części ale to co chcę wydrukować pozostaje na środku (po prostu menu zostaje na swoim miejscu ale jest niewidoczne) - nie wiem jak przesunąć całość w lewo , aby wydruk ten przydał mi się jako raport.
Pytanie nr 2: jak zdefiniować nagłówek i stopkę aby wyświetlały przy wydruku to co ja chcę?
Pytanie 3: czy mogę przerzucić tabelę na drugą stronę wydruku? Tak aby któraś nie zaczynała się pod koniec strony 1 i kończyła na początku 2?

Z góry dziękuję za pomoc
kreatiff
Nie znam odpowiedzi na pytania, ale może generuj sobie PDFy z dokładnie taką zawartością jaką potrzebujesz i z nich drukuj?
Będzie to oznaczało więcej roboty programistycznej teraz, ale jak już ogarniesz, to będzie o wiele lepsze niż wydruk w przeglądarce, którego ostateczny wygląd może się różnić zależnie od tego, w której zostanie wykonany.
pop3k
Właśnie próbuję generować pdfy opcją drukuj bo inaczej nie da rady.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.