<?php require_once 'controllers/db.php'; $send = filter_input(INPUT_POST, 'send', FILTER_SANITIZE_STRING); { $name = filter_input(INPUT_POST, 'name', FILTER_SANITIZE_STRING); $password = filter_input(INPUT_POST, 'pass', FILTER_SANITIZE_STRING); if($name === "" || $password === "") { } else { try { $baza = new PDO('mysql:host='.$host.';dbname='.$db_name.';charsetUTF8', $user, $pass, PDO::ATTR_EMULATE_PREPARES => false, PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION ) ); $zapytanie = $baza->query("SELECT * FROM gracze WHERE nazwa =".$name); $gracz = $zapytanie->fetch(); $_SESSION['nazwa'] = $gracz['nazwa']; $_SESSION['haslo'] = $gracz['haslo']; $_SESSION['mail'] = $gracz['mail']; $_SESSION['id'] = $gracz['id']; } catch (Exception $err) { } } } else { }
Chcę pobrać wszystkie informacje z danego rekordu gdzie nazwa jest równa zmiennej $name
$zapytanie = $baza->query("SELECT * FROM gracze WHERE nazwa =".$name);
Czyli ta linijka. Jeżeli jest to zapisane w ten właśnie sposób to wyrzuca mi taki błąd:
Wystąpił błąd: SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column 'Graff' in 'where clause'
Próbowałem na wiele sposobów, tak wiem, że jest tu poradnik na temat PDO jednakże jak są powstawiane Pazurki tak samo jak w poradniku, to wtedy zapytanie nie wykonuje się wcale.