Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pobranie wiele rekordów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
djszaki
czy jest jakieś polecenie w php które pobiera wszystkie rekordy z bazy danych tak aby później móc odwołać się za pomocą numerycznego indeksu komórki i wywołać daną komórkę np. tablica[12] i wówczas wywoła mi wartość która siedzi w tabeli w komórkach licząc od zera ?

bo jak wywołam funkcję mysqli_fetch_row lub mysqli_fetch_assoc to one przechowują zawsze 1 rekord i kolejne wywołania na stronie albo pętla wywoła kolejne wiersze, a mi chodzi o to żeby wywałać na stronie index.php z tabeli z kolumny imiona 1 imię następnie kliknąć w przycisk dalej otwiera się ta sama strona ale wywołuje się kolejny rekord, próbowałem za pomocą zmiennych sesyjnych ale one chyba nie działają z mysqli_fetch_row i mysqli_fetch_assoc

nospor
Totalnei zle sie za to zabierasz.
To co chcesz zrobic to stronicowanie ino ze po jednym rekordzie na stronie. Szukaj wiec pod tym haslem w google.
W stronicowaniu nie pobierasz wszystkich bazy z danych, tylko te, ktore aktualnei cie interesuja. Uzywa sie do tego LIMIT w mysql
djszaki
Limit znam, tyle ze chodzi o to ze chce wywolujac strone pobrac np. 1 imie i tu nie ma problemu. Dalej klikajac ma przycisk ma mi sie otwierac ta sama strona ten sam plik ale lolejny rekord z bazy dla kolumny tej dalej
nospor
czyli nie znasz LIMIT..... bo LIMIT w pelnej wersji robi wlasnie to co chcesz. Mowie: szukaj pod haslem stronicowanie.
djszaki
Juz wygooglalem przetesteuje i zobacze dzieki poki co
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.