Na początku zaznaczę że to mój pierwszy post i jestem bardzo początkujący więc jeśli możecie oszczędźcie mnie

Chciałem zrobić taką stronkę na której będę (do pierwszego inputa) wpisywał nazwę firmy a w kolejnych inputach automatycznie będzie mi uzupełniało adres, nip, numer konta, które to dane będzie pobierało z bazy danych.
Do tej pory udało mi się wykombinować z dostępnych materiałów taką sytuację że podczas wpisywania do inputa (id="kontrahent") podpowiada mi kontrahentów z bazy danych, teraz chciał bym żeby z tej bazy do kolejnych inputów wklejało resztę danych ale nie mam pojęcia jak to zrealizować ma może ktoś jakiś pomysł.
Poniżej przesyłam swój kod.
<!DOCTYPE html> <html lang="pl"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> <!-- Meta, title, CSS, favicons, etc. --> <meta charset="utf-8"> <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge"> <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1"> </head> <body> <input type="text" id="kontrahent" name="imie"> <input type="text" id="adres"> <input type="text" id="nip"> <input type="text" id="nr_konta"> <!-- jQuery autocomplete --> <script> $(document).ready(function() { var countries = { <?php require_once "connect.php"; $polaczenie1 = @new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name); $polaczenie1 -> query ('SET NAMES utf8'); $polaczenie1 -> query ('SET CHARACTER_SET utf8_unicode_ci'); if($polaczenie1->connect_errno!=0) { echo "Error"; } else { $sql="SELECT * FROM kontrahenci ORDER BY kontrahenci_nazwa ASC"; if ($rezultat = $polaczenie1->query($sql)) { $ile = $rezultat->num_rows; if($ile>0) { for ($i = 1; $i <= $ile; $i++) { $wiersz=$rezultat->fetch_assoc(); $kontrahenci_nazwa = $wiersz['kontrahenci_nazwa']; $ia=$i-1; echo 'A'.$ia.':"'.$kontrahenci_nazwa.'",'; } $rezultat->close(); } else { $blad="błąd"; } } $polaczenie1->close(); } ?> }; var countriesArray = $.map(countries, function(value, key) { return { value: value, data: key }; }); $('#kontrahent').autocomplete({ lookup: countriesArray }); }); </script> </body> </html>