Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML][PHP]Modyfikacja motywu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cameeel
Witajcie smile.gif Mam problem z modyfikacją motywu Genesis. Chcę zmodyfikować stopkę motywu. Wybieram w chrome funkcję zbadaj. W wyświetlonym panelu pokazuje mi się linijka kodu którą mam modyfikować i w tym podglądzie jak najbardziej mogę to zrobić. Problem w tym że nie mogę tego odnaleźć w żadnym z plików na serwerze aby dokonać modyfikacji na stałe. Z wyświetlonego panelu, po kliknięciu w zakładkę sources wnioskuję, że niezbędny do mojej modyfikacji kod znajduje się w pliku index. nie widzę tam rozszerzenia czy to jest index.php czy index.html zresztą przekopałem wszystkie pliki index jakie znalazłem i są tam tylko funkcje php a nie fragment kodu którego szukam. Czyli o ile dobrze wnioskuję motyw tworzony jest dynamicznie. Przeszukałem większość plików z serwera notepad++ w poszukiwaniu tego fragmentu kodu, i nic nie znalazł. A mimo to funkcja zbadaj w chrome wyświetla mi plik i pożądany fragment kodu. Jak odnaleźć ten fragment w plikach? Gdzie tego szukać? Z góry dziękuję
LowiczakPL
Na stronie widzisz zrenderowaną stopkę i trudno znaleźć wtedy to na serwerze, proponuję szukać po nazwach klas, po selektorach, po tagach, albo po fragmencie nazwy pliku może footer?
cameeel

Tutaj masz screena. Chodzi mi o to, że ja znalazłem bez problemu linijkę którą mam wyedytować tylko teraz nie mam bladego pojęcia w którym pliku ona się znajduje. Chrome pokazuje że to jest index. A ja nie potrafię znaleźć pliku dokładnie z taką zawartością jak na screenie.

Napiszę dla potomnych i dla kogoś kto może mieć podobny problem. Po pierwsze motyw Genesis plik obsługujący stopkę ma w katalogu lib/structure/footer.php Następnie w tym pliku trzeba było dodać linijkę

1. add_action( 'genesis_footer', 'custom_footer_code', 9 );
  2. function custom_footer_code(){
  3. echo 'BLA BLA BLA';
  4. }

Oczywiście w miejscu BLA BLA BLA wpisujemy to co chcemy wyświetlić w stopce w moim przypadku to był obrazek z linkiem.

Powodzenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.