1)
Mam teraz nowy problem z któym sse nie radze od kilku dni. Natomiast próboje zrobić aktualizacje newsa z formularza i cos mi nie wychodzi kod mam nastepujacy
<?php require \"mysql_connect.php\"; { } { echo ' <form action=\"dodaj.php\" method=\"post\"> <table style=\"width: 700px;\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\"> <tr> <td style=\"width: 30px;\">Tytu³ </td> <td style=\"width: 100px;\"> <input maxlength=\"80\" size=\"40\" name=\"tytul\" value=\"'.$wynik['tytul'].'\" /></td> </tr> </table> <table style=\"width: 700px;\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\"> <tr> <td style=\"width: 100px;\"> <textarea name=\"tresc\" rows=\"5\" cols=\"60\" value=\"\">'.$wynik['tresc'].'</textarea></td> </tr> </table> <table> <tr> <td><input type=\"submit\" value=\"edytuj\" name=\"post\" /></td> <td><button value=\"Cofnij\" onClick=\"history.back();\">Cofnij</button></td> </tr> </table> </form> '; } ?>
Próbowałem też umieszczać w osobnym pliki formułke UPDATE ale też mi coś nie działało.
i jeszcze jedno
2) jak zabezpieczyć formularz przed dodowaniem pustego newsa do bazy danych po przez nacisnie nnp klawisza F5 w przeglądarce. Myślalem nad kontrolą w Javie ale chyba to nie wystarczy . Kod tego drugiego formularza wygląda tak
<form action=\"now.php\" method=\"post\"> <table valign=\"top\"> <tr> <td style=\"height:40px\"align = \"left\" >Dodawanie newsów</td> </tr> <tr> <td align=\"left\">Tytuł</td> </tr> <tr> <td><input type=\"text\" maxlenght=\"80\" size=\"40\" name=\"tytul\" /></<td> </tr> <tr> <td><textarea name=\"tresc\" rows=\"10\" cols=\"60\"></textarea></<td> </tr> <tr> <td><input name=\"submit\" type=\"submit\" value=\"Przeslij\"/></td> </tr> </table> </form> <p><a href=\"now2.php\">Wyswietl newsy</a></p> <?php require \"mysql_connect.php\"; $sql = \"INSERT INTO news (tytul,tresc,data) VALUES ('\".$tytul.\"','\".$tresc.\"', NOW())\"; ?>
Będe wdzieczny za pomoc