cineck
17.02.2005, 19:23:25
Witam,
niedawno mialem formata i nie odinstalowalem NERO. I teraz przy probie instalacji tegoz programu, wyskakuje mi informacja ze program nie zostanie zainst. gdyz istnieje inna wersja w systemie. Czy mozna mimo to w jakis sposob jednak zainst NERO

?
Z gory dzieki.
hwao
17.02.2005, 19:58:21
start->uruchom( 'regedit' );
click( ctrl + f );
insert( 'nero' );
search
if( $res != null ) {
del( galaz/klucz );
tryFindNext();
}
jak znajdziesz dalej tez wywalasz powino pomuc
spenalzo
17.02.2005, 21:42:35
Hmm, czegos nie kumam...
Format = instalacja systemu od nowa - a moze sie myle?
hwao
17.02.2005, 21:48:57
Cytat(spenalzo @ 2005-02-17 22:42:35)
Hmm, czegos nie kumam...
Format = instalacja systemu od nowa - a moze sie myle?
Moze innej partycji ;-)
Jak nie zadziala nero to masz duzo "zastepczego" softu cd clone np.
strife
17.02.2005, 23:18:56
Dorzucę coś od siebie. Po zainstalowaniu u siebie Nero i po standardowym formacie. Nie musialem podawać klucza do niego - nie wiem dlaczego. Być może się wgryzł w MBR, ale nie jestem w tej kategorii guru więc nie wiem. Powiem tylko że takową sytuację miałem. Ale u ciebie problem wygląda inaczej bo jak mówisz Nero wykrywa, że w systemie jest juz zainstalowany, proponuje więc aktualizacje jego na nowszą wersję, może w ten sposób to ugryźć. Jak nie masz nic ważnego na dysku sformatuj jeszcze raz, ale zrób dokładne formatowanie i podziel jeszcze raz partycje chyba że nie masz takiej możliwości... Chyba tyle moge ci ewentualnie doradzić...
A zamiast Nero polecam Raxio Easy CD Burner (czy jakoś tak)...
Pozdrawiam!
sztosz
17.02.2005, 23:44:16
Ja polecam Alcochol ten 120%. Zapomnisz o nero.
Paul
19.02.2005, 01:24:14
[OT]Tyle, ze Clone i Alcohol sluza tylko do kopiowania, dlatego ja nie zapominam o Nero

[/OT]
NuLL
19.02.2005, 01:42:01
Gdzieś czytalem, że Nero właśnie sie gdzieś wgryza chyba właśnie MBR - nie pamiętam i mo inne dyski(nie wiem jak:bigeyes:) - ja tez mialem podobna rzecz....
Paul
19.02.2005, 14:40:55
Mi sie cos takiego jeszcze nie zdarzylo, chociaz formatowalem i reinstalowalem system pare razy na tym samym dysku. Moze sprobuj jakas starsza wersje Nero?
strife
19.02.2005, 21:46:28
Cytat(NuLL @ 2005-02-19 00:42:01)
Gdzieś czytalem, że Nero właśnie sie gdzieś wgryza chyba właśnie MBR - nie pamiętam i mo inne dyski(nie wiem jak:bigeyes:) - ja tez mialem podobna rzecz....
Troche dziwne zachowanie firmy Aheado(o ile sie nie mylę), nie powinni robić czegoś takiego jak umieszczenie danych o swoim produkcie w MBR. W teoretycznej sytuacji, mamy twardy dysk, instalujemy na nim Nero, po pewnym czasie stwierdzamy, że sprzedajemy HDD. Formatujemy szybko dysk(bo nie mamy czasu na dokładne skanowanie gdyż jest to dysk 40 GB, a my mamy wolny procesor

). No i po takiej operacji gdy osoba której sprzedaliśmy twardy dysk wgra sobie Nero chodźby Demo. Program nie spyta o podanie klucza... Czyli dostanie go za free... Trochę dziwna ta polityka tej firmy. Poszukam jeszcze więcej inforamcji na ten temat... bo o ile się nie myle to taka sytuacja może się zdarzyć...
Pozdrawiam!
Marusz
19.02.2005, 23:26:26
Skad macie te informacje, ze nero "wgryza" sie w MBR? Interesuja mnie linki zagraniczne - najlepiej sprawdzone, a nie bredniokomentarze z innych serwisow.
BTW: firma Ahead istnieje nie od dzis i sadze, ze zna prawo.... no ale zobaczymy.
spenalzo
20.02.2005, 00:19:45
Snujecie jakieś ,przypuszczenia, a autor nie napisał, że formatował WSZYSTKO - mógl sformatować jedną partycję (z systemem) a reszta mogla zostać....
strife
20.02.2005, 00:37:48
Cytat(spenalzo @ 2005-02-19 23:19:45)
Snujecie jakieś ,przypuszczenia, a autor nie napisał, że formatował WSZYSTKO - mógl sformatować jedną partycję (z systemem) a reszta mogla zostać....
Ja nie snuje, opisałem jak to u mnie wyglądało, poszukam na ten temat więcej informacji, ale że po formacie nie musiałem podawać klucza to fakt.
Pozdrawiam!
Cytat
Skad macie te informacje, ze nero "wgryza" sie w MBR? Interesuja mnie linki zagraniczne - najlepiej sprawdzone, a nie bredniokomentarze z innych serwisow.
Właśnie szukam....
dziwne, u mnie nero się zainstalował, po formacie nic się nie działo. żadnych problemów. nero raczej nie wgryza się w MBR bo było by to głupie.
Cytat
Po zainstalowaniu u siebie Nero i po standardowym formacie. Nie musialem podawać klucza do niego
w nowszych nero dodawanych do nagrywarek nie trzeba podawać klucza.
Marusz
20.02.2005, 01:07:07
Cytat
nero raczej nie wgryza się w MBR bo było by to głupie
Glupie? Nie wiem w ktorym miejscu owego MBR Nero mialby sie wgryzc... (abstrachujac od tego, jakim cudem lila i inne gruby omijaly go nadpisujac tenze MBR w wielu komputerach). Wiecie, kupujac nagrywarke LG czesto dostajemy Nero (jesli jest to wersja BOX/nieBox ale z oprogramowaniem dedykowanym) w prezencie - badz tez po lekko wyzszej cenie (jesli wersja BOX). Takie nero nie wymaga wpisywania klucza, gdyz funkcjonuje TYLKO i WYLACZNIE z nagrywarkami firmy pod ktora zostal wydany CD. Byc moze takie cos mialo miejsce.
LG to tylko przyklad. Ahead produkuje oprogramowanie dedykowane pod Liteony, AOpeny, Ricohy czy inne Samsungi. A informacja dot. ingerencji Nero w MBR brzmi niczym spiskowa teoria dziejow.
Puciek
20.02.2005, 06:08:33
Brzmi prawie tak jak to że wszystkie edycje linuxa to tylko przykrywka do prac nad nowym windowsem, jaką to informacją moja dawna informatyczka postanowiła mnie uraczyć [lol]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.