Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP + formularze + przsyłanie tablicy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Aztech
Może ktoś podpowie czy można w formularzu poprzez ukryt INPUT przesłać zmienną tablicową?
Ten sposoób nie działa
  1. <?php
  2. <input type=&#092;"hidden\" name=\"round[]\" tabindex=\"0\" value=\"'.$round.'\">'
  3. ?>

Wiem, że można wpisać jako zmienna tekstowa przedzielając znakami np #, wysłąc a potem za pomocą explode podzielic i wpisac. Jest moze szybszy i latwiejszy sposob?
sf
Moja propozycja to odczyt takiego czegoś z pliku. Nie bardzo widze sens po co chcesz dużą ilość ukrytych danych przesyłać za pomocą formularza.
Aztech
Potrzebuję przesłać do poszczególnych części formularza tablicę wielokolumnową z opracowanymi danymi na podstawie których będą zadawane pytania i na pdst tych pytań gromdzone dane, konretnie rzecz ujmując, mam tablicę z danymi osobami ich ID i paroma parametrami im przypisanymi (jest to wyliczone na podstawie zapytania a potem konkretnych obiczeń na tych danych)., owszem - są ciacha, ale ja chciałbym aby te dane nie były widoczne poza moim formualrzem. (tzn nikt poza autorem formularza nie ma wiedzieć na podstawie jakich danych zadawane są pytania).
NuLL
  1. <?php
  2.  
  3. $aTablica=array();//towja tablica
  4. $aZserializowana=serialize($aTablica);
  5.  
  6. echo &#092;"<input type=hidden' name='tablica' value'\".$aZserializowana.\"'>\";
  7.  
  8. //wyslasz sobie tam ten formularz
  9. $aTablica=unserialize($_POST['tablica']);
  10. //i masz znowu ta zmienna
  11.  
  12. ?>
Coyote
a nie mozesz tego wszystkiego do bazy sobie wrzucic questionmark.gif
Aztech
Ze względu na specyfikację całego projektu niestety nie (tablica czasami ma 5 kolumn, czasami 10 jest to bardzo uzależnione od zebranych informacji, dodatkowo musiałbym nadać uprawnienia m.in. delete a tego nie chce robić a w zasadzie nie mogę).

P.S. Musiałem jeszcze dodać stripslashes do pobieranych danych żeby było ok, dodaję info jakby komuś miało się to kiedyś przydać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.