Chciałby się zapytać, czy ktoś z forumowiczów miałby wiedzę, jak napisać skrypt do przeglądarki, który co powiedzmy, np. 20 sekund robiłby ukrytą funkcję Szukaj (Ctrl+F) określonego tekstu i w przypadku zwrócenia wartości True odtwarzałby się plik dźwiękowy z alarmem.
Już tłumaczę do czego mi to potrzebne – chodzi o usługę Google Colab i Google Colab Pro. Ostatnio z racji, że został wprowadzany nowy droższy plan Pro+, zwykłe Pro zostało pogorszone – wcześniej można było trenować 20 godzin bez przerwy, teraz po kilku godzinach pojawia się capcha, a jak się jej nie kliknie, to trening jest przerywany. Problem w tym, że najczęściej mam okno z przeglądarką spustoszoną do paska menu start i nawet nie zauważam, że jakaś capcha się pojawia. W oknie capchy pojawia się napis zwykłym tekstem Usługa Colab przeznaczona jest do użytku interaktywnego. Aby dalej z niej korzystać, potwierdź, że tam jesteś.
Osoba, która byłaby w stanie napisać taki skrypt pomogłaby nie tylko mi, ale również kilkudziesięciu innym osobom ze społeczności Mekatrona robiącej hobbystycznie głosy AI.