Rzeczywiście pól godziny i napisane, pojawia się jednak więcej pytań.
Plik dodany do projektu:
https://github.com/artimman/dbmframework/bl...ain/console.php Otwieram aplikacje w katalogu głównym, tu też mam otworzony terminal, więc plik umieszczam w głównym katalogu console.php
Nie widziałem podobnego rozwiązania, aby umieszczać Commands (plik console.php) w katalogu głównym?
Teoretycznie jest nie źle, po wpisaniu adresu w pasku przeglądarki /console.php wyświetla ERROR: 404; Message: Route not found! addRoute('/console.php')
czyli nie widzi tego pliku z przeglądarki (plik jest jakoś zabezpieczony), ale w terminalu komendy wykonuje, więc już jest nie źle.
1. Czy ten plik console.php ma tak zostać w katalogu głównym, a jakieś zabezpieczenia?
Dodałem includes
Kod
### CONSOLE COMMANDS
include(__DIR__ . DIRECTORY_SEPARATOR . 'commands' . DIRECTORY_SEPARATOR . 'action_show_me_code.php');
include(__DIR__ . DIRECTORY_SEPARATOR . 'commands' . DIRECTORY_SEPARATOR . 'action_show_me_text.php');
// INFO! Wywolanie kody pliku actionShowMeCode.php w konsoli
// $ php console.php [file_name] // Pytanie: Wykonuje wszystkie includowane pliki, a pojedynczo?
Wpisuje w terminalu: php console.php - OK, ale bez różnicy czy php console.php action_show_me_code czy cokolwiek innego wykona to samo (wszystko)?
2. Wykonuje wszystkie includowane pliki, a pojedynczo?
3. Przy synchronizacji całość powinna być dobrze zabezpieczona, co z plikami w katalogu /commans/action_show_me_code.php itd., co z bezpieczeństwem kodu, danych?
W aplikacji pozostał taki kod:
// TODO! Remove the definition from the entire project
define('DS', DIRECTORY_SEPARATOR);
define('BASE_DIRECTORY', __DIR__ . DS);
viking napisał, aby pozbyć się takich potworków, usunąć poprzedni plik config.php.dist i przerobić na .env.
Plik config.php przerobiłem na .env, ale pozostały jeszcze takie dwa potworki w pliku public/index.php, nie za bardzo da się przenieść je do .env
4. Szukam pomysłu jak to sprawnie poprawić, gdy te define() są używane w całej aplikacji?