Cytat(Salvation @ 12.09.2024, 12:22:36 )

A co do generowania obrazów pod każdy projekt - serio aż tak się różnią te projekty, że do każdego masz inne obrazy? Docker pozwala na współdzielenie obrazów niezależnie od projektu przecież. Czyli załóżmy, że projekt X ma ngnix 1.27 i PHP 8.4, a projekt Y ma tylko niższą wersję PHP (8.2 załóżmy), to możesz zrobić tak, żeby nie pobierać obrazu ngnixa ponownie a skorzystać z tego samego.
Wystarczy, że będę mieć środowisko w PHP 8, 7 i 5, bez przesady nie muszę się aż tak rozdrabiać jak piszesz na 8.1, 8.2, 8.3 itp.
Nie mam tylu lat stażu z Dockerem co
viking, poza tym hasła ngnix to tak kumam, że chodzi o serwer. No, tak serwer może być wspólny dla wielu aplikacji.
Generalnie już doszedłem Dockera na wielu środowiskach, a dla wielu aplikacji to zobaczę innym razem, bo teraz czas mnie goni.
Docker chodzi na PHP 8 i 7 - jest Git. PHP 5 to może kiedyś (jak mnie najdzie na powrót do przeszłości).
Po instalacji projektu w Symfony (wersja PHP 7) jest jednak problem, o którym mowa - zamula (na domiar co któraś podstrona sypie błędem w zapytaniu, co nigdy nie miało miejsca lokalnie i zdalnie).
Strona nie jest leciutka, ale w alternatywnym XAMPP strona główna otwierała się licząc do 1, 2, 3, trzy i pół.
Teraz liczę do 1, 2, 3, 4, 5, pięć i poł, no nie 6, 7, 8, 9, 10... 18. No i jest tak sobie git - załadowana.
Z ciekawości wchodzę na stronę napisaną w autorskim frameworku, nie zacząłem liczyć raz i załadowana.
I nie powiem, ale rogal się ucieszył, nawet fajnie, że takie coś napisałem

ale wystarczy Symfony i zamula jak cholera.