Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co z MySQL ?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Camper
Siema. Jestem tu nowy i zielony w robieniu forum jednak chciałem je stworzyć.
Niewiem od czego mam zacząć. Czy moglibyście odpowiedzieć na moje pytania dość wyczerpujaco questionmark.gif
1. Co jest mi potrzebne do wykonania sprawnie działającego forum (jakie wersje są najnowsze lub najlepsze)
2.Jak mam zaczać questionmark.gif (Co zrobić i co pierwsze) (domyślam się że w MYSQL-u lub php tylko niewiem co mam zrobic)
W miare dowiadywania się nowych rzeczy będe edytował ten post lub pisał następne.
Mam nadzieje że mi pomożecie rolleyes.gif
Z góry Wielkie thx dla tych którzy mi pomogą i Wielkie pozdro dla wszytkich użytkowniqw biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif:D:D:D
strife
Witam,

1. Napewna potrzebna ci jest znajomość php i trochę dobrych chęci. Co do wersji to najnowsza wersja php to 5. Poszukaj na forum opini czy warto -> Instalować php 5?. Co do MySQL ja osobiście używam [patrz syg.] wersji i raczej nie narzekam, jeśli opanuje dość dobrze tej wersje którymi teraz dysponuje przesiądę się na nowe wersje.

2. Przydało by się abyś dokładnie przejrzał forum, a dokładniej ten temat http://forum.php.pl/index.php?showtopic=12816.

Pozdrawiam!
Vertical
Cytat
Co do MySQL ja osobiście używam [patrz syg.] wersji i raczej nie narzekam

...osobiście wolę MySQL 4.1 ze względu na możliwość tworzenia podzapytań
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.