Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Klik i nic
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Cysiaczek
Witam.

Mam niecodzienny problem.

Otóż zrobiłem upload plików. Prosty INPUT i przycisk przeglądaj
Co z tego?
Ano. Jak dodaje newsa (bo to taka aplikacja), to sobie spokojnie klikam i wybieram plik z dysku. Wciskam GO i wszystko jet pieknie. Żadnych błędów itp. Jest po prostu cacy.

Gdzie problem?
Otóż co to za newsy bez możliwości edycji prawda?
No i teraz też pieknie. Poprawiam tekst, ustawiam pierdoły w stylu rodzaju newsa, targetu itp.
No i stwierdzam,że trzeba zmienić plik ze zdjęciem, bo jest nieciekawe. KLIK na przycisk i ..... nawet nie zmienia wyglądu tak jak powinien. Niec nie można zrobić. Nawet ręcznie ścieżki wpisać. NIC TOTALNIE NIC.

Dodam, że aplikacja wygląda identycznie jak w przypdku dodawania newsa, tyle, że posiada domyślne wartości (ALE NIE INPUT Z DOWNLOADEM. JEGO ZOSTAWIAM PUSTEGO)

Nie wiem, czy to tu dawać ten problem, ale chyba tak...

Macie jakiś pomysł, bo zgłupiałem
revyag
Jakbyś mógł pokazać jakieś demo tego to byłoby cool smile.gif. Z opisu problemu który podałeś ciężko jest coś wywnioskować.
wassago
nie za bardzo czaje baze.. przypominam ze art. 'value' ustawiony w inpucie typu 'file' nie bedzie widoczny - tylko w zrodle mozesz zobaczyc co 'value' wskazuje.
Cysiaczek
małe uzupełnionko. To nie działa tylko pod Explorerem exclamation.gif! Pod Firefoxem działa.

Demo nie pokażę, bo nie ma co pokazywać:

1. <?php
  2.  
  3. print '<input type=\"file\" name=\"plik\">';
  4.  
  5. ?>

To wszystko. Oczywiście czesniej otwieram i forma a później go zamykam, żebyście ni epomyśleli,że takie błędy popełniam;)

No cóż. Explorer odpadł shit. Jakiś pomyśł co z tym fantem zrobić. Problem jest duży, bo ludzie, którzy z tego będą korzystać używają exporera jako głównej przeglądarki...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.