Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
ruda
jeszcze tak źle to nie było ;) może macie pomysł na temat pracy inżynierskiej? zaznaczam jednak kryteria:
1. promotor zajmuje się głównie bazami danych,
2. temat ma obejmować bazy, ewentualnie jakiś system informatyczny działający na bazie (teoria + aplikacja).
czekam na pomysły, z góry dzięki.
seban
to napisz jakas aplikacje oparta na bazie danych z wykorzystaniem php , albo asp typu
sklep internetowy, jakis portal, albo projekt bazy w oraclu
shima
Cytat(seban @ 2005-03-14 13:23:03)
to napisz jakas aplikacje oparta na bazie danych z wykorzystaniem php , albo asp typu
sklep internetowy, jakis portal, albo projekt bazy w oraclu

Od tego masz promotora, żeby pomógł Ci zdecydować.
pc5
Cytat(ruda @ 2005-03-14 11:12:27)
jeszcze tak źle to nie było winksmiley.jpg może macie pomysł na temat pracy inżynierskiej? zaznaczam jednak kryteria:
1. promotor zajmuje się głównie bazami danych,
2. temat ma obejmować bazy, ewentualnie jakiś system informatyczny działający na bazie (teoria + aplikacja).
czekam na pomysły, z góry dzięki.

Przyznam się że studiuję, 2 rok inf, ale po studiach mam tylko licencjata (planuję iść dalej oczywiście). Piszę sobie właśnie bazę danych taką jedną (php+ mysql), ciekawe czy dostał bym za nią inżyniera biggrin.gif Tylko że ja nie będe miał tego inżyniera :/ Powodzenia w każdym bądź razie!
Darti
Cytat(pc5 @ 2005-03-15 19:58:32)
Przyznam się że studiuję, 2 rok inf, ale po studiach mam tylko licencjata (planuję iść dalej oczywiście). Piszę sobie właśnie bazę danych taką jedną (php+ mysql), ciekawe czy dostał bym za nią inżyniera biggrin.gif Tylko że ja nie będe miał tego inżyniera :/ Powodzenia w każdym bądź razie!

taa, w Polsce niestety wiekszość tzw. "kierunków informatycznych" to niestety porażka, szumna i popularna nazwa to jedno a poziom i faktyczna dydaktyka to drugie - czasami więcej informatyki się nauczysz w tydzień z manuali i forów niż w czasie 4 lat studiowania - a później mnoży się naród "informatyków" (sorry że OT ale nie mogłem się powstrzymać)
Skobi
Co do propozycji tematów ambitnych to mam dwie propozycje:

1) Badanie efektywności uprawnień, zależnych od wartości danej.
2) Przechowywanie danych typu klip video w bazie danych.
ruda
co do tematu 'Przechowywanie danych typu klip video w bazie danych' to fakt dosyć ambitny, już wcześniej myślałam o czymś podobnym, baza miałaby przechowywać pliki mp3, avi itp., głównie multimedia ale ostatnio wyczytałam, że sami programiści baz danych jeszcze nie wiedzą jak sobie z tym w całości poradzić, hmmm...jednak dziękuję, za propozycję.
a co do innych wypowiedzi - rozumiem, wiem jak jest z tymi 'informatykami' ja jednak zapewniam, nie mam zamiaru robić nikomu konkurencji, bo obronie pracy zaczynam zupełnie inne studia, bo zawód informatyka (jakże przyszłościowy! wcale mnie nie interesuje ;) ) ale póki co, pracę trzeba napisać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.