Wiem że istniał taki typ zmiennej ,po którym zapisaniu w bazie nie wyświetlały sie normalne słowa w tej pozycji tylko gwiazdki (*******), to bylo barierą do odzczytania haseł użytkowników przez niepowołane osoby, tylo nie pamiętam jak sie ten ttyp nazywał (pass? password??)
Kinool
18.03.2005, 08:01:53
password to funkcja MySQL ktora hashuje hasla podobny efekt mozna uzyskac korzystajac z funkcji md5 lub sha1 ale korzysta sie tam z typu znakowego o okreslonej dlugosci w zaleznosci od hasha np w md5 32 znaki w sha1 40 a wynik funkcji password() MySQL jest to 16 znakow
a po drugie to password() nie jest typem pola tylko funckja szyfrujaca lancuch, wiec nie wiem czemu okreslasz nią typ pola.
harryboy1
18.03.2005, 09:28:04
z tym table to mi literówka poszła z przepisywaniu z edytora... Czyli wyrtarszy że zapodam ją jako char a przy formlażu na stronie dodam password?? Jeśli tak to dziękówa wielka za pomoc
Kinool
18.03.2005, 10:04:38
niezbyt dokladnie czytasz posty kolego, napisalem ci dokladnie co to password ze to funkcja nawet podalem dlugosc ciagu jaki generuje!!
harryboy1
18.03.2005, 10:37:12
Sorrki ale ja niewszystko odrazu łapie . Dzięki ogulnie za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.