Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dzielenie sygnalu internetowego
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
szoszon3
witam! Jestem na kupnie kamery internetowej IP (server) AxisCam 2100. Mam internet ze stalym IP podłaczony do kompa.Jakie urzadzonko zakupic aby sygnal internetu(stale ip) podzielic pomiedzy kompem a kamera IP(lub drugim kompem).Co sie stanie z IP jaki bedzie mial ip kom a jaki kamera IP ?
Seth
Kup Router.

IP kamery i IP Twojego komputera beda widziane z zewnatrz tak samo dzieki tzw. NATowaniu.
szoszon3
hym czyli moj obeny ip przejmie router tak? Czy kamera i komp uzyskaja jakis IP?Kamera ma byc dostepna dla wszystkich. Jesli moj ip przejmie router to w jaki sposob bede mogł sie polczyc z netu z kamerka, skoro ip routera jest jeden dla komputera i kamery ip
ps. jaki router jest w miare dobry i tani ?

ach znalzlem info-> Z korzystaniem z Internetu poprzez NAT wiążą się wady:

nie można na własnym komputerze uruchomić serwera dostępnego w Internecie,

kamera sieciowa IP jest serverem -hym
Imperior
Cytat(szoszon3 @ 2005-03-20 17:42:38)
ach znalzlem info-> Z korzystaniem z Internetu poprzez NAT wiążą się wady:

nie można na własnym komputerze uruchomić serwera dostępnego w Internecie,

Skoro masz swój router, to nie ma problemu... przekierowanie portów i po kłopocie.
SongoQ
Domyslam sie ze kamerke jaka zamierzasz kupic to z wbudowanym serwerem. No to wtedy na routerze przekierowanie portu na ta kamerke i ok. Ja nie widze problemu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.