Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Grafika w php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
rubinek
Witam wszystkich.
Starałem sie szukać na forum rozwi±zania mojego problemu, ale niestety nie udało mi się, więc postanowiłem napisać.

Mam taki kawałek kodu
Cytat
$wysokosc = 200;
$szerokosc = 200;
$ob = ImageCreate($szerokosc, $wysokosc);
$bialy = ImageColorAllocate($ob, 255,255,255);
$czarny = ImageColorAllocate($ob, 0,0,0);

ImageFill($ob, 0, 0, $czarny);
  ImageLine($ob, 0, 0, $szerokosc, $wysokosc, $bialy);
  ImageString($ob, 4, 50, 150, 'Sprzedaz', $bialy);

Header('Content-type: image/png');
  ImagePng($ob);

ImageDestroy($ob);

Teoretycznie wszystko powinno być OK, ale mi nie chodzi sad.gif
W przegl±darce dostaję co¶ takiego:

Cytat
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\usr\krasnal\www\wt\ankieta\ankietaw.php:16) in c:\usr\krasnal\www\wt\ankieta\ankietaw.php on line 91
‰PNG  IHDRČČ—–<ÝPLTE˙˙˙UÂÓ~ IDATxœuÖ=vŐ0@a/•.]E ^Ú,e^Ç«˜p(TÉřO¶lÍU'}…ćv3ŒœAPĹP"JBÉ(eQEQ(h˜(h˜(h˜(h˜(h˜(hAQą‚f� Y hą‚EńƒńƒńƒńƒńƒńƒVEqƒVqƒVqƒVqƒVqƒVqƒ6Eń‚6ń‚6ń‚6ń‚6ń‚6ń‚vEq‚vq‚vq‚vq‚vq‚vq‚Ş©˘ôAUú *}P•>¨JTĄbiggrin.gifPĄ :¤ :¤ :¤ :¤ :¤ :EPĺt=č”{Đ)÷ SîA§ÜƒE1”ˆ’P2JAąµ"(©b(%ˇd”‚r şˆ (©ˇD”„’Q %č*‚˘(†QJF)(mĐMEQ %˘$”ŒRPą »©˘JDI(Ą œA�©˘JDI(Ą A˝©˘JDI(Ą Ô GEQ %˘$”ŒRPö ]>›§=¨n�c#©by>oŢ«ĹVţţzů°×đ±^R+˙,d ?~6AuęŇ#|{o‚ę?!Dłđ˝ ŞňĚ~ż†&¨–>mľíë—ń r÷QC‰(©•ËÉ(e ňEPĹP"JBÉ(e E1”ˆ’P2JA™ƒHEQ %˘$”ŒRP¦EPĹP"JBÉ(ĺ?—áGóŰ™ĂIEND®B`‚

Czyli nie to co byc powinno sad.gif
Co mam zrobić questionmark.gif

Z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi smile.gif
ARJ
poszukaj! było wiele razy. przed wysłaniem header niemożesz nic wysłać do przegl±darki (tekstu, spacji itd). na php.pl jest nawet artykuł o tym.
strife
Witam,

Tu masz link do art'a ==> http://php.pl/index.php/phppl/artykuly/dla...ch_programistow
Tam jest rozwi±zanie twojego problemu.
Pozdrawiam!
rubinek
Dzięki wielkie za podpowiedzi smile.gif
Już działa biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.