Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: No-IP z routerem
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Cysiaczek
Witam. Mam problem taki:

Otóż mam neostradę z routerem SpeedTouch 510 i 6 kompów podpietych do niego przez switcha. wszystklo chodzi dobrze do czasu, kiedy uruchamianm sobie usługe no-ip . Podaję moje IP, ale ono przekirowuje mnie do strony z konfiguracją routera. Nie wiem co należy ustawić, bo się na tym wogóle nie znam. Chcę tylko, mieć dostep do swojego ukochanego apache na localhoscie. Czy powinienem coś zmienić w ustawieniach apache, routera, czy czegoś jeszcze innego?

Będę wdzięczny za pomoc
Vengeance
To po co ci no-ip ? Przecież możesz się odnieść przez http://localhost

A jeśli chcesz aby inni widzieli czasem twój serwer, to musisz na routerze ustawić przekierowanie portu 80 na twój komp (twoje wew. IP).
Bo to przecież router ma IP od TPneo, a nie twój komp :]
Cysiaczek
no dobra. Tyle wiem, ale problem w tym, że jak ustwiam sobie przekierownie, to nic nie daje. Nawet nie pokazuje się w liście przekierowań. Dlatego piszę. probowałem przekierować na 127.0.0.1 oraz na moje wew. IP czyli 10.0.0.1 , bo takie mam przez dhcp przypisane. Nic nie daje taka zabawa.
Vengeance
Przekierować wszystkie wywołania portu 80 z routera na twój IP wew. czyli 10.0.0.1 (na twoj port 80). Wtedy powinno dzialac.

Ogolnie nie znam sie na tych sprawach wiec madrkowac nie bede, ale moze trzeba zrestartowac router albo cos...
albo sproboj nie robic tego przez jakis panel admina, tylko recznie
yavaho
Kliknij w http://10.0.0.138 i przejdz do menu Advanced > NAPT > NAPT Entries > New
I ustaw przekierowanie portu:
Cytat
Protocol: tcp
Inside IP: 10.0.0.1 (twoje IP)
Outside IP: 0.0.0.0
Inside Port: 80
Outside Port: 80
Apply > Save All
I tyle i port musi zostac otwarty.
Ale wczesniej upewnij sie jaki masz IP
Advanced > DNS > DNS Hostname Table
Jezeli IP masz dynamicznnie przydzielane to podczas braku pradu router moze wszystko zapomniec lub przydzielic ci inne IP.
Cysiaczek
Spoko - działa - dzięki wielkie smile.gif smile.gif smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.