maniaksz
18.04.2005, 17:22:23
Chcialbym zrobic czas pobytu na danej stronie. Chodzi mi o to zeby mozna bylo ustawic jakis czas pobytu na danej stronie dla uzytkownika np. 10 min, zeby czas cofal sie od 10:00 min do 0:00 i kiedy osiagnie zero,przerzucal uzytkownika do kolejnej strony. Czy jest szansa zrobic cos takiego w php,wiem ze w java script by sie dalo,ale z tego co sie orientuje,aby pokazywalo uplywajacy czas,strona musialaby odswiezac sie co 1s. Jesli ktos ma pomysl jak zrobic cos takiego,bede bardzo wdzieczny;)
Pozdrawiam i z gory dziekuje za podpowiedzi
Ociu
18.04.2005, 17:37:26
Były podobne problemy, użyj wyszukiwarki.
maniaksz
18.04.2005, 18:07:33
Bardzo duzo problemow bylo juz poruszanych i do rozwiazania niemalze kazdego mozna uzyc wyszukiwarki,jednak wtedy zadawanie pytan na forum nie mialoby sensu.Zawsze przed wyslaniem posta przeszukuje wczesniejsze i wiem jak zrobic zeby po 10 min przenioslo mnie do danej strony,bardziej chodzi mi o to zeby pokazywalo pozostaly czas.
bregovic
18.04.2005, 18:21:42
Nie da się zrobić tego tak żeby użytkownik na 100% był przeżucony. Ani w php, ani w js, ani w niczym. Wystarczy że zapisze kopię dokumentu na dysku i może sobie czytać ile chce. Z js możesz mu to utrudnić - ale wtedy wystarczy że sobie wyłączy js

Ze strony php natomiast jest to kompletnie niemożliwe. Nie ta strona interakcji.
maniaksz
18.04.2005, 18:34:06
No dobrze,zostawmy w spokoju to przezucenie. Jest szansa zeby pokazywalo bez odswiezania strony czas cofajacy sie np. od 10:00 min do 0:00 . Umiem to zrobic we flashu,bo to nie problem,jednak nie chce mieszac do tego flasha:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.