Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pole file z pamięcią
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
raf_79
Witam Wszystkich

Mam takie pytanie, na które niestety nie potrafie znaleźć odpowiedzi.

Mam formularz w którym jest pole file które jest potrzbe do uploadu plików
i oprócz tego pola są też inne któe musza być wypełnione po wciśnięciu submit
wysyłam to israwdzam czy jest wszystko oki jeśli tak to sobie coś tam robie a jeśli nie to wypisuje komunikaty o tym ze pole ma być wypełnione i wypysuje jeszce raz ten formularz i każdemu polu potrafie przypisać daną oprócz pola file czy jest to możliwe a jeśli tak to jak prosze o pomoc

Pozdrawiam
nospor
Ja szczerze powiedziawszy nie wiem i sam bym się z chęcią dowiedział.
Jako połowiczne rozwiązanie propnuję Ci sprawdzać w js czy pola są wypełnione i dopiero wtedy gdy jest wszystko ok to wysyłać formularz. Rozwiąże to problem. Jest to jednak rozwiązanie połowiczne, gdyż js można wyłączyć.
kszychu
Proponuję przechwycać plik na serwerze, zapisywać go do sesji i później zamiast z $_FILES odczytywać jego dane z $_SESSION.
dr_bonzo
Nie da sie wypelnic pola file! (i dobrze, patrz: ukryty formularz - wypelniasz automatycznie pole file wartoscia: "/etc/passwd" i wysylasz automatycznie - masz plik z haslami usera).
raf_79
Dzięki za odpowiedź teraz już wiem dlaczego nie mogłem znaleźć jak to się robi
Tak sobie myśle że to wsumie fajnie że jest pozabezpieczane tak wszystko ale z drugiej strony to jak ktoś ma kilka plików uploadować (np 10) i w pocie czało wybrał te pliki i się okazało że nie wypełnił czegośi mu wcieło te ścieżki z tego pola to idzie się troszke zdenerwować smile.gif

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki z odpowiedź
nospor
i dla tego zastosuj js. jak ktos nie chce się denerwowac to nie wylaczy js i będzie wszystko super biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.