Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wortal oparty php & PgSQL :: jestem w kropce :(
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kali05
Witam Szanowne Grono smile.gif

Postawili mnie pod ścianą. Do tej pory zajmowałem się designem, web designem (html, flash) oraz DTP. "Wyższy szczebeeeel" objawił mi nowine... że mam zrobić mały wortalik oparty na php & PgSQL'u. Do tej pory używałem php w porywach... czyli wklejałem małe skrypciki typu kalendarz, czas oraz inne małe pierdoły. Relacyjne Bazy Danych, bo tak się nazywał przedmiot na studiach - olałem sad.gif I teraz wielkie - buuuuu. Przyznaje że trochę sie poce przez ostatnie dni w pracy...

Do sedna,

RATUJCIEEEE!!! Co, jak... żeby z tym ruszyć!

Proszę o wyrozumiałość smile.gif

Regards,
Kali05
mhs
0) to nie jest temat na pro

Jedno z ponizszych:

1) zlecic wykonanie zlecenia osobie znajacej sie na rzeczy
2) zaczac sie uczyc
Kali05
Czemu nie na tym forum... oczekuje odpowiedzi od bywalców na forum php PRO a nie php rookie...

To taka mała dygrasja smile.gif
revyag
Jeśli jak sam powiedziałeś tylko "wklejałeś skrypciki" i nie za bardzo jesteś obyty z bazami danych to odwiedzenie forum php początkujący i zapoznanie się z tematem w którym są kursy będzie bardzo wskazane.
Kali05
zrobie to natychmiast tongue.gif
Panowie! Dajcie mi radę, jaka książka chodzi mi o to, że umiem programować, analizować kod oraz go zaadoptować. Tylko jak z tym ruszyć sad.gif

Regards,
Kali05
mhs
OT:

Moim zdaniem dla tego...

Cytat
Z założenia tematyka tego forum koncentruje się wokół rozwiązań cięższego kalibru. Dyskusje prowadzone tutaj powinny dotyczyć raczej strategii pisania aplikacji, metod rozwoju i podnoszenia elastyczności.

Jeżeli chcesz sam wykonać "mały wortalik oparty na php & PgSQL'u" to zacznij czytać róznego rodzaju kursy, poradniki. Jest jeszcze jedno wyjście: wykorzystanie gotowych systemów takij jak np. mambo.
php programmer
Polecam ten kurs, wydaje mi sie ze jest bardzo dobry szczególnie
dla osób, które programowały już w jakiś innych językach

http://www.leon.w-wa.pl/texts/kurs/index.php
SongoQ
Co do ksiazeczek to PostgreSQL - Praktyczny przewodnik.
sobstel
wg. mnie najlepszym rozwiazaniem dla ciebie byloby :
1. (jak ktos juz wspomnial) zlecenie tego komus innemu
lub 2. wytlumaczenie szefostwu ze php i PgSQL to nie to samo co Flash i HTML i ze sie na tym nie znasz.
lub 3. wykorzystanie gotowego CMSa (przykladowe strony z cmsami : www.opensourcecms.org, www.cmsmatrix.org, www.cms.rk.edu.pl)

kazde inne rozwiazanie z bardzo duzym prawdopodobienstwem skonczy sie stworzeniem "kulawego" portalu. jezyka i technik programowania nie uczy sie w kilka dni czy tygodni, a nawet miesięcy... to są lata praktyki. cudów nie ma.
SongoQ
Dziwie sie ze firma Ci cos takiego w ogole zlecila, no chyba ze tak szybko wchlaniasz wiedze.
ActivePlayer
najpierw napisz sobie projekt, co konkretnie jak ma dzialac...
potem zastanow sie jakie czynnosci masz po kolei wykonac zeby wszystko bylo tka jak ma byc, dla kazdej z podstron.
potem zacznij pisac. jak natrafisz na problem, od tego jest to forum, a dokladniej TEN dział.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.