Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gra Online
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Oszust
No to tak jestem nowy (chyba zauwazyliscie) tongue.gif i mam odrazu pytanie jak zaczac tworzenie gierki internetowej w co sie musze zaopatrzyc itp. O a moze ktos z was zna jakies stronki o takiej tematyce (POL lub ENG)? Z gory dzieki za odpowiedz.
Diwi
Powiem tak najpierw jeżeli nie umiesz dobrze php i MySQL to zalecam kupienie jakiejś książki. No a potem trzeba domyślić się jak taka gra dziala, co w niej wykorzystano no i oczywiście zacząć pisać smile.gif

Podzrawiam
hwao
Cytat(Oszust @ 2005-04-23 09:05:32)
No to tak jestem nowy (chyba zauwazyliscie) tongue.gif i mam odrazu pytanie jak zaczac tworzenie gierki internetowej w co sie musze zaopatrzyc itp. O a moze ktos z was zna jakies stronki o takiej tematyce (POL lub ENG)? Z gory dzieki za odpowiedz.

Hmm... smile.gif

Karka + ołowek piszesz co ma byc jak a potem programujesz to smile.gif

Tego raczej nikt nie opisuje bo kazda gra jest inna i trzeba ja "samemu wymyslic"

Wszytkie potrzebne informacje znajdziesz na pewno tutaj smile.gif
Oszust
Spoko. Dzieki za odpowiedzi.
Puciek
Powiem tyle ze podstawa to juz wedlug mnie klasy (php5 oczywiscie) wedlug mnie bez tego niema po co zblizac sie do pisania zaawansowanych projektow takich jak gra biggrin.gif
Diwi
Tak na wstęp nauki php 5 zorientowanego obiektowo to polecam książke wydawnictwa helion "php i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty. Wydanie trzecie" książka warta przeczytania smile.gif

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.