Wiec w katalogu galerii są katalogi thumbs i big ktore zawieraja odpowiednio miniaturki i powiększenia. Kazdy plik w kazdym z katalogów ma jako nazwe numerek od 1 wzwyż - numerki w obu katalogach odpowiadają sobie czyli w katalogu miniaturek 1.jpg odpowiada 1.jpg z katalogu big. Moj skrypt polega na przesylaniu zdjęć z komputera na serwer, po przeslaniu zdjecia nazwa tego co sie wyslalo zmienia sie na kolejny numerek, czyli naprzyklad jak ostatnie zdjecie bylo 22.jpg, to te co sie przyslalo ma 23.jpg itd.
Z wysylaniem duzych zdjęć nie ma problemu, natomiast sprawa komplikuje sie z miniaturkami - najpierw na stronie do formularza wpisuje sie zdjecie, ktore chce sie przeslac, a nastepnie wybiera się przyciskami radio numer duzego zdjecia do ktorego chce sie dolaczyc miniaturke, na koncu skrypt sprawdza czy duze zdjecie ktore sie wyslalo posiada juz miniaturke, jesli posiada - wyswietla blad. Narazie wszystko jest ok, niby mogloby tak zostac, ale po co wyswietlac na formularzu wszystkie numery duzych zdjec, skoro mozna by tylko tych ktore nie maja miniatur?
No i wlasnie nie wiem jak to zrobic, zeby sprawdzic oba katalogi, i jesli ktorys ze zdjec w katalogu big nie ma swojego odpowiednika w miniaturkach, to wyswietlic go na formularzu. Probowalem robić cos w tym stylu:
<?php for($i=0; $i<count(images[$i]); $i++){ if($images[$i] != $images_thumbs[$i]){ $do_wyswietlenia[] = $images[$i]; } } ?>
Ale to jest troche bezsensu bo przeciez jesli naprzyklad brakuje miniaturki 6.jpg to wtedy te wyrazenie if zawsze bedzie mialo TRUE i do tablicy dopisza sie wszystkie zdjecia...
Nie wiem czy zrozumiecie w ogole o co mi chodzi, ale mam nadzieje ze tak

Pozdrawiam