Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Header already sent
Forum PHP.pl > Forum > PHP
error
Mam skrypt w php, ktory "czysty" chodzi bez problemow. Jesli jendak "wloze" go w ramke, to wyskakuje komunikat: Warning: Cannot add header information - headers already sent by (output started at /nazwa_sciezki/index.php:4) in /nazwa_sciezki/index.php on line 1928.
Podjrzewam, ze sprawa moze byc prosta do rozwiazania, ale niestety nie moge sobie z nia poradzic. Moze ktos pomoze?
em1X
o jezu no.. wszelkie funkcje header() musza byc umieszczone na samym poczatku strony.. jeszcze przed wyslaniem zrodla
error
Zaraz "o jezu..". Jezu pewnie ma teraz wazniejsze problemy, niz zajmowac sie php-em tongue.gif
A tak a propos: Jezu, jesli mam sto tysiecy linijek kodu i pewnie z 10 razy przewija sie tam funkcja header, to jak mam to zrobic? Sorry, ze jestem matolem, ale staram sie nauczyc :oops:
em1X
przy "czystym" otwieraniu skryptu funkcje HEADER(); umieszczone sa przed jakimkolwiek wyslaniu strony..

jezeli wsadzisz to w ramke wszesniej zostanie wyslany kod strony czyli

<html>
<head>
...
<frame...............

// w tymi miejscu pojawia sie twoj skrypt php
// i niestety przy okazji blad poniewaz
// zrodlo zostalo juz wyslane tongue.gif
// kpw? tongue.gif
error
Co prawda przyznalem sie samokrytycznie ze jestem matolem, ale znowu nie az takim, zeby nie zrozumiec pierwszej Twojej odpowiedzi tongue.gif
Problem jednak w tym, ze nadal nie wiem, jak to ustrojstwo w php wlozyc w te ramke. A moze bede bardziej konkretny. Chodzi mi o to, ze do swojego serwisu chce dolozyc forum. Zalezy mi jednak na tym, zeby bylo ono "wewnatrz"strony. Probowalem poprzez include, ale wyskakiwal ten przeklety "header". Moze mozna to zrobic w inny sposob? (IFRAME - odpada).
P.S. Za merytoryczna odpowiedz dam Ci gratis 2 tygodnie odslon bannera Twojej strony na moim serwisie laugh.gif
em1X
moznaby przerobic te strone glowna ... smile.gif
error
Ot, madrosc doglebna. Ze tez wczesniej o tym nie pomyslalem laugh.gif
em1X
no serio mowie.. ustawic IF() i wszystkie headery przeniesc na poczatek pliku index.php tongue.gif
error
Dzieki za rade. Jak wspomnialem w skrypcie jest pewnie z 10 funkcji "header", a on sam ma sto tysiecy wierszy laugh.gif . Pewnie o nastepna rade poprosze za dwa tygodnie, bo pewnie dopiero wtedy skoncze to "przerabiac" angrysmiley.gif
em1X
to jest najwyzej 10 minut roboty :?
error
Chyba nie wspomnialem, ze jestem matolem (propozycja wyswietlen bannera, nadal aktualna) tongue.gif
em1X
jezeli chcesz to wsadzic w ramki to nie ma innego sposobu.. wczesniej jest wysylana tresc html.. albo iframe albo przerabiamy snitch.gif
error
Jesli masz chwile zeby zerknac, to listing jest tutaj: xxx. Moze doznasz olsnienia i nie bede musial siedziec 2 tygodni rolleyes.gif
em1X
nie mam pojecia :|
error
I w tym miejscu zrozumialem, ze jeszcze nie jest ze mna tak zle laugh.gif . Tak czy owak dzieki.
em1X
:?
error
Czy ta minka oznacza:
a) zrozumienie?
cool.gif rezygnacje?
c) bol zeba?
em1X
jak ci to powiedziec.. "bezsilnosc" :/
error
Ja juz wole żeby mnie zęby bolaly. angrysmiley.gif Siedze nad tym jak kat nad dobra dusza i nie wiem od ktorej strony to ugryzc. Najgorsze jest to moge prosic o pomoc tylko monitor i klawiature laugh.gif.
dvc
ja bym na Twoim miejscu zaniechał ramek wogóle
i zrobił to na tabelach
chcąc czy nie chcąc roboty masz nie miara smile.gif
nie zazdroszcze wiem coś o tym :wink:

jesli wszystko dobrze przeczytałem to jedyne Twoje wyjście widzę w tabelach

z ramkami masz problemy i będą non stop jeśli chcesz tak to rozwiązać
Mac
Ten temat był już na forum omawiany i wystarczyło w wyszukiwarce poszukać smile.gif
Cytat
<?
// na samym poczatku odpalasz ta funkcje:
ob_start();

print "wazaaa - wysylam dane do przegladarki do wyswietlenia";
header("location: strona.php");
print "mimo fukcji header i printa razem to zadziala!!";
// na samym koncu skryptu odpalasz ta funkcje:
ob_end_flush();
?>
dvc
chyba muszę się douczyć :cry:
error
Nie ukrywam, ze odpowiedz Mac-a napawa mnie optymizmem. Juz sie nie moge doczekac, kiedy wroce do domu i siade do skryptu. Nie oznacza to oczywiscie, ze wczesniejsze rady ida w zapomnienie. Jak znam zycie, to jeszcze tu dzisiaj zajrze tongue.gif
dvc
jak wrócisz zrobisz i zadziała lub nie to napisz jak zrobiłeś lub jaki jest problem - koniecznie sam jestem ciekaw biggrin.gif
kryr
Po pierwsze jezeli ramki sa ustawione na jakis plik, to jest on pobierany przez przegladarke jako zupelnie osobna strona, ktora wysyla tez swoje naglowki - wiec to nie ma nic do zeczy...
Po drugie przeszukaj to forum, ktos juz wspominal tu o swego rodzaju "buforowaniu" wtedy mozna uzywac header i cookie kiedy sie chce (pod warunkiem ze sie wpierw wlaczylo to "buforowanie").
error
Ramki odpadaja. Chodzi o to zeby skrypt dzialal w zwyklej tabelce
error
Witajcie bogowie php (ladnie to wymyslilem, no nie?) laugh.gif . Zgodnie z Waszymi wskazowkami wlasnie zaczalem majstrowac przy skrypcie, ale nie wiem ile mi to zajmie.
error
Chyba sie na burze zbiera (tak nagle ucichlo) czyzby wszyscy majstrowali przy skrypcie? tongue.gif . Oby wam genialne pomysly do glowy przyszly i obyscie nigdy na swoich ekranach nie ujrzeli komunikatu: "Header already sent" laugh.gif
castor
ja nie wiem na co ty czekasz questionmark.gif

komu sie chce przy tym majstrowac!

dostales juz porade z ob_start(); itd..

to kombinuj przeciez teraz to tylko juz klawiaturowa robutka :wink:
error
A co ty myslisz, ze ja robie? ohmy.gif . Z nadzieja tylko zapytalem, bo moze ktos ma bardziej sprawniejsze palce ode mnie.
robutka=robotka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.