Jestem początkującym "programistą" php i mam następujący problem musze napisać stronę www mojej firmy wykorzystując przy tym php. Nie ma to być żadna zawansowana witryna. Nie wiem co mam wykorzystać przy jej tworzeniu? Czy użyć szablonu np Smarty czy też stworzyć witrynę nieopartą na szablonie a może pójść na ławtwiznę i skorzystać z jakiegoś systemu CMS. Może ktoś bardziej doświadczony mi doradzi.
Pozdrawiam
Diwi
2.05.2005, 19:06:01
Cóż wszystko zależy do witryny którą budujesz, jeżeli będziesz potrzebował często modyfikować wygląd witryny to polecam użycie szablonów (najlepiej Smarty) ponieważ modyfikacja co chwile kodu php jest troche uciążliwa. Szablony mogą się także przydać gdy firma nagle chce szybko zmienić Design serwisu. Co do CMS'a to najlepiej dla strony firmy napisać własny ponieważ "Gotowce" posiadają zbyt wiele funkcji które są zbędne dla takiego typu witryny. Zazwyczaj firmą potrzebne są systemy małe, stabilne i szybkie. Dobry programista może coś takiego napisac w maksymalnie pare dni
Pozdrawiam
kkriss
2.05.2005, 19:48:30
No tak ale jak pisałeś jesteś początkującym programistą php więc może jednak CMS - wykorzystują z reguły Mysql i php - polecam MAMBO - duży wybór skórek i w miare łatwe, choć oczywiście musisz trochę się pouczyć (poczytać).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.