Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: rozwiazanie logowania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
koskitos
Mam system personalizacji - logowania, lecz mam pewien problem.

1. użytkownika wchodzi na stronę xx.php , która wymaga "bycia zalogowanym" - do tej strony są przesyłane zmienne przez POST
2. przekierowuje go do pliku z formularzem logowania
3. on sie loguje
4. i co teraz zrobić aby uzytkownik wszedl na strone xx.php z przesyłanymi do niej zmiennymi POST

Myślałem o referer, ale co wtedy gdy uztkownik poda zle haslo i ja go jeszcze raz przekieruje i wtedy referer nie bedzie zawierał tego czego ja chce

Chodzi mi tu o konkretne rozwiązanie, nie kombinowanie na siłę, lecz coś inteligentnego tongue.gif

Mam nadzieję, że mnie zrozumieliście,
z góry dzięki za odpowiedzi! biggrin.gif
mario
Oprzyj to na sesjach. User wchodzi na xx.php skrypt sprawdza czy sa zdefiniowane odpowiednie zmienne $_SESSION, czy posiadaja wymagane wartosci. Jezeli nie to jest przekierowany do strony logowania. Loguje sie, skrypt przesyla do jakis_plik.php zmienne z $_POST. Jezeli OKi to zapisuje sobie w zmiennych $_SESSION wymagane dane i przekierowuje na xx.php (jeżeli nie z powrotem do strony logowania) który to skrypt na tej stronie po zweryfikowaniu zmiennych $_SESSION potwierdza jego zalogowanie i wykonuje kod. Myślę że dobrze się tu wyraziłem i niczego ważnego nie przegapiłem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.