Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ISO
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Anarion
A wiec tak mam takie cos:
Kod
<?

if(($l == "1")||($l == "2"||($l == ""))){

header("Content-type: text/html; charset=iso-8859-2");

$isov="ISO 8859 2";

} else

if($l == "3"){

header("Content-type: text/html; charset=iso-8859-13");

$isov="ISO 8859 13";

}

?>

niby wszystko ok bo jak mam index.php?l=3 to drukuje mi ISO 8859 13,
ale kiedy spojrze w zrodlo strony to jest charset=iso-8859-2...
Whats wrong?
Zreszta dalej mam problemy z tymi ogonkami...
em1X
Tzn jaki problem z ogonkami. Jezeli strona jest w iso-8859-2 literki takie jak '±¶Ľˇ¦¬' takze musza byc napisane w tym kodowaniu.

Jezeli strona bedzie iso-8859-2 a literki w windows-1225 to wyskocza ci kwiatki laugh.gif
castor
Cytat
niby wszystko ok bo jak mam index.php?l=3 to drukuje mi ISO 8859 13,
ale kiedy spojrze w zrodlo strony to jest charset=iso-8859-2...
Whats wrong?

bo rzes cos namieszal smile.gif

header wysyla wiadomosc w naglowku ktorej nie zobaczysz w zrodle a jesli masz informacje w zrodle ISO-8859-2 to usun to ze skryptu i powinno byc OK

Jak wysylasz kodowanie w naglowku to nie dawaj juz META!
Anarion
Cytat
Tzn jaki problem z ogonkami. Jezeli strona jest w iso-8859-2 literki takie jak '±¶Ľˇ¦¬' takze musza byc napisane w tym kodowaniu.

Jezeli strona bedzie iso-8859-2 a literki w windows-1225 to wyskocza ci kwiatki laugh.gif

Strona jest kilkujezyczna,
i mysle ze problem jest w tym, ze z jednego formularza wysylam newsa we wszystkich jezykach :?
castor
jesli ty tego niusa wysylasz to masz pewnie win-1250.

wiec napisz se funkcje konwertujace to np na unicode i przy wyciaganiu przekonwertywuj na odpowiednie kodowanie.

lub zapisuj wszytsko w bazie w jednym kodowaniu i przekonwertywuj przy wyswietlaniu

kiedys dalem funkcje WIN na ISO i odwrotnie i pisalismy tez jak sie zabrac do pisania talkich funkcji wiec poszukaj w wyszukiwarce.

a ja mysle ze problem masz w tym ze masz strasznie namieszane czesc masz w ISO jedym a czesc w drugim a jeszcze inna czesc w WIN.

Troche pozadku i mysle ze bedzie ok :wink:
Anarion
Dzieki uporzadkowalem wszystko jak trzeba i jest OK,
a najbardziej zbawienne tutaj bylo:
<span lang="pl"> czy <span lang="en">
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.