Witam
Jakis czas temu w wyniku wypadku doznałem urazu kręgosłupa i rdzenia kregowego.Trafiłem do szpitala i po kilku operacjach zaczęła sie zmudna rehabilitacja.Bedąc spralizowany od pasa w dół zacząłem szukac jais informacji dla osób z urazem rdzenia kregowego a w szczególnosci takich o których lekarze nie mieli pojęcia.poznałem w szpitalu fajnego goscia który po niefortunnym wypadku takze doznał takiego urazu.Zaczelismy szukac dalej informacji starając sie przekazywac je dalej.Pewnego dnia powstała idea aby dzielic sie takimi informacjami z jaknajwiekszym gronem poszkodowanych osób ,ich rodzin oraz wszystkimi którzy takich inforamacji potrzebują.Okazało sie ze zapotrzebowanie jest dośc duze i rosnie z dnia na dzień.Stworzyliśmy pierwsze forum na ten temat www.urkforum.fc.pl.Dzisiaj bardzo zalezy nam aby docierac z najwazniejszymi informacjami jeszcze szybciej czyli przez strone www. Rozumiecie ,ze gdy np ktos w rodzinie ulegnie urazowi kregosłupa siada przed kompem czesto po raz pierwszy by zdobyc jakies info i czesto gubi sie wsród wielu smieci,nawet takich jakie (mimo moderowania)mogą sie pojawic na forum.Naszym pragnieniem jest szybkie udzielenie informacji i pomoc w nieszczesciu.Chcielibysmy aby ktos kto doznał urazu w wypadku mógł szybko i sprawnie znalezc informacje czesto ratująca chociaz czesc sprawnosci.Uwierzcie nam ,ze polscy lekarze (oczywiscie nie wszyscy)uważają iz po uszkodzeniu kregosłupa to lipa ,tylko wózek i nic juz nie mozna zrobic,załamka i tyle.My chcemy byc przykładem,ze wcale tak nie jest i byc nie musi.Chcemy stworzyc strone taka jak np www.spinalcord.org.Materiałów mamy dosc duzo i kazdego dnia znajdujemy nowe,lecz nasza wiedza konczy sie na html,no moze troche php.....
Prosimy pomózcie stworzyc taki wortal,razem moze uda sie kogos uratowac aby nie był do konca zycia kaleka
Leszek i Kamil
PS Bardzo dziekujem za miłe wiadomosci checi pomocy na PW,wszystkim wyslemy na czym nam zalezy ale po dlugim weekendzie,jeszcze jedna bardzo wazna rzecz,strona nie ma miec charakteru komercyjnego,zalezy nam głownie na udzielaniu informacji dla osób które jej poszukują
Dziekujemy i pozdrawiamy

Jeszcze jedna bardzo wazna rzecz,strona ma byc poswiecona urazom rdzenia kregowego ,czyli problemo które dotykaja osób w wieku od 16-29 lat(to znaczy ze ta grupa wiekowa jest najczesciej ulegająca wypadkom)
Kazdego roku w Polsce wypadkom ulega kilkaset osób ,które poprzez ograniczony dostep do informacji ULEGAJĄ TRWAŁEMU KALECTWU,naszym zdaniem naprawde wielu osobom mozemy pomóc ale tylko z waszą pomocą.

//Juz znalazla sie osoba chetna pomoc. Dziekujemy.