Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ukrywanie kodu html
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
jacek811
Czy istnieje jakiś sposób ukrycia kodu html'a w php ?
DeyV
prosimy po Polsku laugh.gif
kurtz
Cytat
Czy istnieje jakiś sposób ukrycia kodu html'a w php ?
html widzi przegladakra, php jest na serverze. chciualbys ukryc htmla czyli strone? ;)

ps
istniejamoliwosci "zamacenia" kodu html w celu klopotow z dojsciem np skad sa ciagniete obrazki etc.

pozdrawiam
postem nr 500 ;)
wassago
nie wiem czy dobrze zrozumialem ale taki tamat juz sie przwinal wraz z goroca dyskusja... http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=289&hi...light=ukrywanie ... ale czy o to ci chodzilo to nie wiem...
jacek811
no, no chodzi właśnie o to żeby po wybraniu "Pokaż źródło" kod html'a nie był widoczny. dzięki za link ale tam tematu nie rozwiązano za bardzo. Nie chodzi mi tu o tkie szuczki jak blokowanie lewego przycisku myszy itd ... Chodziło mi o coś 100% nie do odczytania, ale w sumie może faktycznie to jest niemożliwe, gdyż ten kd jest przesyłany do przeglądarki a nie zostje wykonany na serwerze lokalnym.
Teraz tylko czekam na potierdzeniu iż 100% ukryczie kody html'a nie jest możliwe
Seth
Nie jest smile.gif
Mozna go "zamazac" korzystajac z JSa. Mozna tez go ukryc w ten sposob (korzystajac rowniez z innych wymyslnych funkcji JS). Mozna nawet posunac sie do nie zamkniecia polaczenia podczas pobierania strony (co uniemozliwia zobaczenia zrodla) ale korzystajac z najprostszego sniffera z latwoscia mozna obejsc te zabezpieczenia.
spenalzo
Nie ma żadnej możliwości, poza niepublikowaniem strony. Ale i tak istnieje niebezpieczeństwo, że ktoś może się włamać do Twojego komputera.
Jabol
moge wyjąć kabelek winksmiley.jpg
spenalzo
Cytat
moge wyjąć kabelek winksmiley.jpg

To nic nie da. Nie słyszaleś o wirusie w sieci energetycznej uszkadzającym dyskietki leżące koło myszki i wypalający kręgi na płytce (coś takiego jak kręgi w zbożu)questionmark.gif? Poza tym podobno rozmraża lodówkę, ale na szczęście moja stoi na piętrze, ufff.
jacek811
idąc dalej w tym kierunku dochodze do wniosku, że może poprstu najlepiej nie robić nic na kompie, a w sumie to nawet lepiej go nie mieć. jeszcze przez to jakie nieszczęście mnie spotka
Cytat
To nic nie da. Nie słyszaleś o wirusie w sieci energetycznej uszkadzającym dyskietki leżące koło myszki i wypalający kręgi na płytce (coś takiego jak kręgi w zbożu)questionmark.gif? Poza tym podobno rozmraża lodówkę, ale na szczęście moja stoi na piętrze, ufff.

np moge zjeśc zepsute jedzenie z mojej lodówki (niestety nie jest na piętrze) więc od dzisiaj należy bezwzględnie wydać technologi bezwzględną wojne, i przeprowadzić się jak najdalej id niej
scanner
Cytat
i przeprowadzić się jak najdalej id niej
Zacznijmy od przeniesienia tego watku do hydeparku.
spenalzo
Cytat
idąc dalej w tym kierunku dochodze do wniosku, że może poprstu najlepiej nie robić nic na kompie, a w sumie to nawet lepiej go nie mieć. jeszcze przez to jakie nieszczęście mnie spotka

W pewnym sensie jest to prawda, ale i tak widzę że trochę zbyt dosłownie odebrałeś moje słowa.
xenka
Zawsze mozna troche pooszukiwac ;) Zobacz zrodlo tutaj. Ludzie sie na to nabieraja :D
Sir Blade
sprytne na jedna sekunde smile.gif
spenalzo
To stosuję zawsze, żeby mniej inteligentni plagiatorzy dali sobie spokój. Ale dla chcącego nic trudnego - tak jak napisałem nie ma wydajnej metody (pomijając inny wątek) ukrycia kodu poza niepublikowaniem strony.
Teodor
Zawsze jednak mozna utrudnic aby sie odechcialo komus kombinowac smile.gif
w napredce(w pracy:) ) sklecilem cos takiego:
http://son.quake2.org/test/source.php

dziala pod IE 6.0 Windows

Pozdrawiam
wassago
eeee... najlepiej uzyc HTML GUARDIANa i nic nie widac...
Nalfein][WR
Cytat
http://son.quake2.org/test/source.php

dziala pod IE 6.0 Windows

A jednak nie bardzo biggrin.gif odświerzyłem i łup - widzę Twojego VBScripta smile.gif

Ale pisząc w php zauważyłem pewną rzecz - jeśli wyłączam cachowanie przeglądarki przez nagłówki no-cache i <meta> to przeglądarka (IE6 na bank) wyrzuca puste okno. Przy zapisie zostaje utworzony pusty plik. Dziwne, nie? Tak wqrwiające to jest, że muszę zaprzestać wyłączania cachowanie podczas testowania, bo umiem podejrzeć co mi wypluł skrypt laugh.gif
Teodor
Cytat
A jednak nie bardzo odświerzyłem i łup - widzę Twojego VBScripta

caly trick wlasnie w tym ze widzisz TYLKO VBscript jako zrodlo strony smile.gif
(bo to co widzisz jako zrodlo to nie jest to zrodlo smile.gif )
lisu
Cytat

Nie rozumiem tego zabezpieczenia. Przeciez wszystko widac jak na dloni, tylko bezczelnie cookiesa chce mi wrzucic tongue.gif. To wymagalo tylko wybrania opcji z menu. A co myslicie o tym?
FiDO
Cytat

Kod
<P align=center>&nbsp;</P>

<P align=center>&nbsp;</P>

<P align=center><B><FONT face=Verdana color=#ffffff size=7>SHOW<BR><BR></FONT><FONT face=Verdana color=#f5c00a size=7>SOURCE</FONT></B></P></BODY></HTML>

tylko vbscript powiadasz? smile.gif
scanner
A ja to się tylko zapytam:
Po co?

Ja tam się mojego html'a nie wstydzę, a nieraz juz znajomi zaglądająć w źródełka pomogli mi namierzyć kilka błędów.
Pozatym.. OpenSource smile.gif
kurtz
Cytat
A co myslicie o tym?
to samo co w lutym: http://forum.php.pl/viewtopic.php?p=9150#9150 ;)

pozdrawiam
lisu
kurtz, swiadomie to napisalem oraz pamietalem ze kiedys juz byl taki watek. Jeszcze tak zle ze mna nie jest, pomimo ze juz po sesji tongue.gif
Teodor
Cytat
tylko vbscript powiadasz?

tongue.gif przeciez napisalem utrudnic nie zablokowac smile.gif
a tak przy okazji to tez jeden z ciekawych "ficzerow" Billa smile.gif

Cytat
tylko bezczelnie cookiesa chce mi wrzucic

cookie to byla sesja - zeby nie podejrzec linkowanego pliku bezposrednio smile.gif

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.