Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sortowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Oner
Witam,
Mam tutaj taki kod :
  1. <?php
  2.  
  3. foreach(glob(&#092;"$dir*.txt\") as $filename)
  4.  {
  5.  $plik = fopen($filename,&#092;"r\");
  6.  $dane = fgets($plik);
  7.  $dane = explode(&#092;"||\",$dane);
  8.  fclose($plik);
  9.  $tab[] = Licz_odpowiedzi($filename);
  10.  }
  11.  $tab = sort($tab);
  12.  for($i=0; $i<count($tab);$i++)
  13.  {
  14.  // Tutaj tkwi problem .... jak wypisac tutaj zawartosc tablicy dane ........... z 
  15. etli 
  16.  // foreach ..... a i jeszce jak wypisac to razem z posortowana tablica $tab zeby 
  17.  // wyswietlalo od gory tzn. im wiecej odpowiedzi tym wyzej ....
  18.  // 
  19.  }
  20.  
  21. ?>

a moze znacie jakis lepszy sposob zeby to posortowac ... questionmark.gif
Zalozenie jest takie :
Otworz kazdy plik z folderu z rozszerzeniem .txt ... policz ile ma linijek (czyli odpowiedzi) ..... explode dane odzielone separatorem || (czyli autor , tresc etc) ... pozniej posortowac wzgledem odpowiedzi i daty (wiem ze mi to umknelo) i wyswietlic w kolejnosci sortowania ......

Pozdrawiam,
Pigula
jezeli chodzi o samo posortowanie tablicy to moze sort albo jakis inny opisany w manulau. ewentualnie poszukaja sobie algorytmu sortowania na sieci i walnij w php
SongoQ
Wydaje mi sie ze funkcja sort bedzie lepsza, niz pisanie swoich. Chociaz z 2 strony w zaleznosci od ilosci danych uzywa sie odpowiednich algorytmow sortowania.
Pigula
no to ja mam takie pytanie. w jaki sposob sortuje funkcja sort? z jakiego algorytmu korzysta? bo moze mimo wszystko jakiegos quicksorta bardziej sie oplaca (z tego co pamietma jest calkiem niezly ale min chyba 64 elementy musi miec tablica)
SongoQ
Wlsanie w manualu nic na ten temat nie znalazlem. Moze zrobili cos takiego ze sprawdza ilosc elementow i wtedy sie dopasowuje, ale z 2 strony to tez czas zrzera. Mysle ze trzeba sie dokopac do kodu i wtedy sprawdzic.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.