Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z mysql'em
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gilbo
Nie wiem co się stało??
Zawsze jak robiłem pole typu auto_increment to wszytko działało a teraz jakiś psikus nastąpił...

Nie wiem czemu, ale każdy dodany rekord w polu z a_i otrzymuje wartość 2147483647 i nie jest to wina mojego skryptu (tak pomyslalem na początu), poniewaz rowinież w PhpMyAdminie to nie działa i otrzymuje taką samą wartość sad.gif i nie wiem jak temu zaradzić...
Próbowałem
  1. TRUNCATE TABLE `tabela`
ale nie pomogło więc proszę Was o pomoc bo już nie wiem co robić oto struktura tego pola nie wiem może tu jest błąd ale wątpie bo zawsze tak robiłem i wszystko było gites...

1. int(10), NOT NULL, AUTO_INCREMENT
crash
Te no ale przecież w CREATE TABLE przecinkami oddziela się komórki a nie ustawienia jednej komórki.
SongoQ
Mozesz zastosowac altera do tabeli

1. ALTER TABLE tabela AUTO_INCREMENT = 1
ActivePlayer
a moze dodaj jeszcze 'unique' i 'unsigned'
SongoQ
Cytat
a moze dodaj jeszcze 'unique' i 'unsigned'

Przeciez to do czegos innego sluzy a nie do ustawiania AUTO_INCREMENT, nie bardzo zrozumialem w czym to by niby mialo pomuc.
gilbo
Cytat(crashu)
Te no ale przecież w CREATE TABLE przecinkami oddziela się komórki a nie ustawienia jednej komórki.

Te no ale przecież ja ci nie dawałem CREATE TABLE tylko strukture jednego pola.

Cytat(SongoQ)
Mozesz zastosowac altera do tabeli
  1. ALTER TABLE tabela AUTO_INCREMENT = 1

Próbowałem dzięki, niestety nie pomogło... ma ktoś jeszcze jakiś pomysłquestionmark.gif

Tak się jeszcze zastanawiam bo moje rekordy w tej komórce to -1 i 1 to może tu jest błąd?questionmark.gif z tym -1 może nie może być "-"?questionmark.gif
Bardzo proszę o pomoc!!
SongoQ
Cytat
Próbowałem dzięki, niestety nie pomogło... ma ktoś jeszcze jakiś pomysłquestionmark.gif

Jak to nie pomoglo? A masz AUTO_INCREMENT w tej tabeli?
gilbo
Cytat(SongoQ @ 2005-06-16 16:09:31)
Jak to nie pomoglo? A masz AUTO_INCREMENT w tej tabeli?

No pewnie że tak. Właśnie on warjuje. Mam 2 rekordy wprowadzone ręcznie i ich wartości to -1 i 1, a gdy teraz dodaję kolejny rekord to zawsze dostaje wartość 2147483647 i nie wiem czy to może przez tego minusa?questionmark.gif Pal licho ten numer to mi nie przeszkadza że jest taki wysoki najgorsze jest to że ZAWSZE jest ten sam, czyli mogę dodać tylko jeden rekord, a potem się zacina sad.gif
SongoQ
Hm moze cos jest z baza nie tak. Jaki system i wersja bazki?
gilbo
Cytat(SongoQ @ 2005-06-16 16:38:59)
Hm moze cos jest z baza nie tak. Jaki system i wersja bazki?

Windows XP home (niestety chociaż gry działają ale chyba wolałbym linuksa ale ojciec nie pozwala sad.gif ) MySQL 3.23.47-nt Spróbuję zrobić tabele od nowa może coś się nie tak ustawiło nie wiem. Ale w innych tabelach wszystko działa sad.gif

EDIT:
No i tak jak podejżewałem trzeba było tabele zrobić. Na szczęście mam dobry skrypt i nie musiałem modyfikować wszystkich stron tylko jedną zmienną smile.gif pewnie błędem był ten minus ale sam nie wiem... Tak czy siak dzięki wszystkim za pomoc!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.