Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak przesłać bazy mySQL na serwer ftp?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
hitmanek
Jestem jeszcze początkującym 'programistą', a ze scriptów php korzystam dla potrzeb mojej stronki :roll2:

Mam krótkie i treściwe pytanko:

mam konto www (w serwisie za.pl), któe obsługuje dzielnie moje scripty. Jednym z nich jest script obsługujący formularz oceniajacy witrynę (opinie.php).. Wykorzystuje on mySQL'owską bazę, do której wprowadzane będą kolejne dane (z samym scriptem nie mam żadnych prolemów :roll2: ). Na domowym pececie działa bez zarzutu - u siebie mam wszystkie bazy itp.
Schody zaczynają się, gdy chcę, by odpalił mi się on na mojej stronce. Jak już wspomniałem, wymaga on bazy z mySQL'a, a ja nie wiem, gdzie plik z bazą znaleźć - i co za tym idzie - jak ją przesłąć via ftp.

Proszę o pomoc każdego, kto może pomóc smile.gif

Z góry dziękuję - htmn winksmiley.jpg
strife
Z tego co mi wiadomo to za.pl nie posiada baz sql w swojej darmowej ofercie...

Natomiast jeśli masz u nich wykupioną bazę to dodajesz najpierw ją przez jakiś cPanel a potem robisz dump bazy np. przez phpmyadmin... etc.
SongoQ
Przez ftp nie przeslesz bazki, no chyba ze zrzut i pozniej import do bazy, ale to chore rozwiazanie. Jesli masz bazke i to przenies sobie phpmyadmina tam zaimportujesz, jesli bazka jest otwarta na swiat to mozesz sobie wykorzystac program lub z konsoli zaimportowac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.