<html> <head> <title>:: księgarnia - wybierz książkę ::</title> <meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=iso-8859-2\"> </head> <body> <table border=\"0\"><tr> <?php $dir = \"images/\"; $realDir = \"/var/www/projekt/images/\"; $cols = 1; //$width = 250; $counter = 1; if($file != \".\" && $file != \"..\"){ if($ext <> \"jpg\") continue; continue; } $name = $name.\".txt\"; $str = \"Bez opisu\"; } else{ } } else{ $str = \"Bez opisu\"; } /*$img_w = $size[0]; $img_h = $size[1]; $ratio = $img_w / $img_h; if($ratio > 1){ $img_w = $width; $img_h = ($width / $ratio); } else{ $img_w = ($width * $ratio); $img_y = $width; } */ //echo(\"<a href=\"$dir$file\">\"); //echo(\"width=\"$img_w\" height=\"$img_h\">\"); //echo(\"</a>\"); if(($counter >= $cols) && (($counter % $cols) == 0)){ } $counter++; } } ?> </table> </body> </html>
Funkcja fgets() zczytuje dane z plików textowych dotąd aż nie napotka znaku końca linii bądź końca pliku. Tyle że właśnie w tych plikach txt po opisie chciałem zrobić nową linię, tam np: Cena:, potem znów nowa linia: Autor:, potem następna itp ... fgets() tutaj się chyba nie nadaje. Próbowałem również fgetss(), fgetscsv(), readfile() - ciągle nie mogę uzyskać opisu, który wygląda tak w pliku txt:
Kod
Czasy, w których Linux był domeną maniaków komputerowych, już minęły. Dziś staje się coraz popularniejszy i zaczyna zagrażać pozycji innych systemów operacyjnych. Graficzne narzędzia przeprowadzają użytkownika przez proces instalacji i konfiguracji systemu, a dostępne w sieci aplikacje pozwalają na zastosowanie Linuksa w firmach i w domach.
Cena:
Autor:
Cena:
Autor:
A na stronie wyświetla się opis kończący się na 'w domach.'
Macie jakiś pomysł?