Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytanie do kodu php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
oO
Dobrze wiec, jeszcze raz. Tym razem zaznacze, ze kod, ktory chcialbym miec skomentowany jest freeware, napisal go moj znajomy, wiec nie lamie prawa w zaden sposob( o co mozna bylo zapytac w poprzednim temacie -.-'). Tak wiec potrzebuje w miare dokladnego opisu funkcji ktore sa zawarte w "prostym" forum. Kod wysle na maila/komunikator/jakikolwiekInnySposob jesli bylby ktos chetny mi pomoc.

Z gory thx
crash
Możesz mi podesłać na crash [at] os [dot] pl to zerkne na niego...
mike
Cytat(oO @ 2005-06-19 09:51:06)
(...) kod, ktory chcialbym miec skomentowany jest freeware, napisal go moj znajomy (...)

A znajomy nie potrafi wytłumaczyć jak go napisał questionmark.gif
SongoQ
Spoko, to naucz sie i bedziesz wiedzial co jest co, bo i tak jesli CI go ktos bardzo dobrze zakomentuje to i tak nic z tego nie bedziesz wiedzial.
oO
Naucz sie...ale czego? Jakiestam podstawy chyba znam, tyle tylko, ze wszystkie tutoriale/kursy itp to takie proste i dosc bezuzyteczne rzeczy -.-' (chyba mnie nie namawiasz do sciagania ksiazek - przeciez to nielegalne ;]) To tak na marginesie. Jak mi ktos wytlumaczy to i tak nie zrozumiem? Ciekawe po co ludzie chodza do szkół w takim razie oO . A znajomy jest nieosiagalny narazie. Sorx za brak kolejnosci. Tak na serio, to jestem pewien, ze jakby ktos poswiecil chwile i to ladnie opisal, to wiedzialabym jak to dziala (wiem jak dziala forum, ale są fora i fora - jakby ktos chcial sie słów czepiac -.-' ).
strife
Sciągania... książek... przecież możesz sobie takową kupić tongue.gif Kursy i tutoriale są bezużyteczne - racja, ale dla osób nie potrafiących z nich korzystać, poza tym masz jeszcze manuale..

Muszę przyznać, że masz ciekawe podejście do nauki... tongue.gif

@SongoQ - popieram.

Pozdrawiam!

BTW.

Też mi prześlij => seeface (at) gmail (dot) com winksmiley.jpg
SongoQ
O ile wiem to forum powstalo po to aby pomagac rozwiazywac problemy lub naprowadzac na najlepsze rozwiazania, a nie zeby kogos uczyc cos co mozna przeczytac w pierwszych 10 stronach ksiazki do podstaw programowania.

Cytat
@SongoQ - popieram.

Tnx smile.gif
oO
Kto moze...ten moze kupic... -.-' Dla nie potrafiących korzystac...rozbrajasz mnie. Pewnie nie umiem szukac (tak jak czytac - co sugerujesz), ale wiekszosc "kursow" php to takie - php w 10 min, albo - php w 10 prostych lekcjach, czy - obsluga formularzy/plikow/ciastek/innych pierdół w php. Do manuala (jesli to samo mamy na mysli mowiac manual) zagladam, gdy nie wiem jak dziala jakas funkcja - tyle, ze nie zawsze przemawia do mnie sucha definicja sad.gif Taka juz jestem -.-' Wyslac oczywiscie wysle...thx, pomimo postu winksmiley.jpg
SongoQ
Cytat
Taka juz jestem -.-'

Dziewczyna?

Cytat
Do manuala (jesli to samo mamy na mysli mowiac manual) zagladam, gdy nie wiem jak dziala jakas funkcja - tyle, ze nie zawsze przemawia do mnie sucha definicja

Hm jak to nazwalas sucha definicja no fakt moze nieraz duzo nie mowic, ale prawie pod kazda finkcja masz przyklad ktory doskonale rozjasnia wszelkie watpliwosci.
Pigula
jak jestes taki dobra ze ksiazki sa dla Ciebie bezuzyteczne i manuale to dlaczego nie zrozumiesz kodu sam. jak programuje w kolejnym juz jezyku i za kazdym razem zagladam po cos do ksiazki oczywiscie sa przyklady ktroe pomijam typu Hello world czy 2+2 wynik wynosi 4.
Prawda jest taka ze nie umiesz korzystac z wiedzy ktora jest zawarta w ksiazkach badz trafisz na same beznadziejne pozycje
oO
Ludzie, nie odbierzcie mnie zle prosze...
" jak jestes taki dobra ze ksiazki sa dla Ciebie bezuzyteczne i manuale to dlaczego nie zrozumiesz kodu sam." Nie jestem dobra, dopiero zaczynam "programowac" w php. Nie mowie tez, ze książki sa dla mnie bezuczyteczne, tyle tylko, ze są bardzo drogie (przynajmniej dla mnie) a sciagac ich nie chce. Oczywiscie, mozliwe sa oba przypadki ktore tu zauwazyles, jednak wyjasniam: jesli trafiam na same fatalne pozycje, moze bylbys tak uprzejmy wskazac mi wlasciwe, z gory dzieki. Jesli nie umiem - to chyba predystynuje mnie do...przyslowiowego "kopania rowów" sad.gif Ale mysle, ze skoro przebrnelam przez 2 lata studiow, to chyba umiem jakąś wiedzę z książki wyciągnąc. Aha, i z tego co widze wiele rzeczy odbierasz jako zlosliwosc - prosba o wskazanie książki(taniej i dobrej) jest jak najbardziej poważna...

Songoq - oczywiscie, są przykłady - ale gdy i one nie pomagają? Jak wspomnialam, dopiero zaczynam a w przykladach czesto trafiam na kolejne nowe dla mnie rzeczy - jeszcze bardziej to "gmatwa sytuację" tongue.gif
SongoQ
Napsz do mnie na prv to podam CI namiar na dobre ksiazeczki do php.
dr_bonzo
to wyglada ciekawie: http://www.hudzilla.org/phpbook/
NuLL
Raz już było - nie będe się powtarzał.

Zamykam - kolejny temat o tym samym spowoduje iż będzie ban IP: 81.190.24.35
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.