Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: session handler
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Diablos
Przeczytałem cały artykul o session handlerze na php.pl niestety nie do konca rozumiem tej czesci "implementacje", nie rozumiem poprostu ktora czesc za co odpowiada (poza tym nie działa mi ten skrypt).

a np tekstu:
Cytat
/**
* Dane konfiguracyjne bazy danych
* @var array $db_config Ustawiane przez konstruktor @see session();
* @access public
*/

w ogole nie rozumiem :|
crash
Po co bierzesz się za takie rzeczy jak klasy czy obsługa sesji skoro nawet nie wiesz czym są tablice, zacznij uczyć się od podstaw...
Diablos
Wiem czym są tablice...

tworzac topic o tablicach myslalem ze uzywa sie ich takze w innych celach i maja szersze zastosowanie, ktoremu miejsca nie poswiecili w manualu, bo chcieli wyjasnic tylko najprostrze rzeczy

Mam juz własne logowanie na sesjach... teraz probuje udoskonalic je o session handlera ... a lada chwila w prace na ciasteczkach
NuLL
To narazie zrób sobie ciasteczka - potem trochę potrenuj porgrmaowanie w php a potem zainteresuj się rzeczami które wymgają wiedzenia czegoś więcej w php.
Diablos
Mam jeszcze pytanie odnosnie zwykłego logowania na sesjach.

Na stronie głownej mam przykładowo logowanie i okienko logowania. Wpsize tam dane, wyswietli mi komunikat ze zostałęm poprawnie zalogowany. Naciskam wtedy na link "newsy" gdzie moge dodac komentarz tylko wtedy jesli jestem zalogowany. Jednak w momencie przejscia na tą podstrone wylogowuje mnie dry.gif
(logowanie nie jest jeszcze robione na cookiesach) Czemu tak sie dzieje ?
crash
Bo pewnie nie sprawdzasz czy jesteś zalogowany. Naprawdę daruj sobie tak "zaawansowane" rzeczy narazie...
Diablos
Heh, sprawdzam czy jestem zalogowany dry.gif

PS. nie uwazam ze to sa dla mnie rzeczy zbyt zaawansowane worriedsmiley.gif prostsze rzeczy juz robilem i je umiem. Czas abym przeszedł do takich.
SongoQ
Szczerze mowic to mnie bawia Twoje posty, piszesz ze zrobiles logowanie na sesjach a tak naprawde nie zrobiles bo pozniej sie pytasz o to. Hehehe ale widze ze sie szybko rozwijasz rano tablice teraz sesje.
Diablos
Moze poprostu zle wam tłumacze o co mi chodzi.

Zrobiłem logowanie na sesjach, tylko, ze "zrobiłem" to pojecie wzgledne. Moge zrobic cos co nie działa aarambo.gif Owoc mojej pracy juz przedstawiłem i dalem do oceny w jednym z topiców, uzywałem tego logowania przy "zabawie w tworzenie serwisów" na localhoscie.

Inaczej jednak ten skrypt zaczał sie zachowywac gdy wrzucałem go na jakis serwer. U mnie na localhoscie bez problemu moglem sie zalogowac, przejsc na jakas podstrone, dodac komentarz itd. Na serwerze jednak po przejsciu na podstrone i próbie dodania komentarza wyskakiwał komunikat: "nie jestes zalogowany".

Własnie dlatego o to spytałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.