Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: usuwanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
stefan_precz
Witam, mam mały problem otóz chodzi o to ze wyświetlam dane a przy nich polecenia i tak jest polecenie dotyczace przeniesienia danych z tabeli do tabeli link wygląda tak

Kod
<a href="panel.php?id=realizuj&row=$id">
gdzie id oznacza numer kazdego wpisu w bazie i tak przechodzimy do kodu pliku realizuj

1. <?php
  2. include&#092;"config.php\";
  3. $query1 = mysql_query(&#092;"SELECT * FROM foto_zamowienia WHERE id = '$row' LIMIT 1\") or die(mysql_error());
  4. $row = mysql_fetch_array($query1);
  5.  
  6. $query = &#092;"INSERT INTO `foto_zamowienia_zrealizowane` ( `id` , `imie` , `nazwisko` , `ulica` , `dom` , `miasto` , `kod` , `telefon
    `
  7. , `email` , `ilosc` , `format` , `rodzaj` , `papier` , `cena` ) VALUES ('\".$row['id'].\"', '\".$row['imie'].\"', '\".$row['nazwisko'].\"', '\".$row['ulica'].\"', '\".$row['dom'].\"', '\".$row['miasto'].\"', '\".$row['kod'].\"', '\".$row['telefon'].\"', '\".$row['email'].\"', '\".$row['ilosc'].\"', '\".$row['format'].\"', '\".$row['rodzaj'].\"', '\".$row['papier'].\"', '\".$row['cena'].\"')\";
  8. if($result > 0) {
  9.  echo(\"dodano\");
  10. }
  11. include(\"config.php\");
  12. mysql_db_query($mysql_baza, \"DELETE FROM foto_zamowienia WHERE id = '$row' LIMIT 1\") or die(mysql_error());
  13. ?>

Czyli wygląda to tak że przenoszone są dane z tabeli foto_zamowienia do tabeli foto_zamowienia_zrealizowane i to działa nastepnie chcę aby usuwało po przeniesieniu dane z tabeli foto_zamowienie no i kod wygląda jak widać ale za cholere nie chce usuwać przenosi do nowej tabeli ale nie wywala ze starej.
SongoQ
powinno byc mysql_query a nie mysql_db_query
stefan_precz
sprawdzałem nie działa
nospor
ale ty robisz : WHERE id = '$row', a przecież $row to caly rekord a nie id
revyag
Ale $row to masz tablicę z wynikami, musisz w zapytaniu dać $row[1]

----
nie zobaczyłem postu nospora smile.gif, był o całe 25 sekund szybszy smile.gif
stefan_precz
Cytat(nospor @ 2005-06-21 10:02:28)
ale ty robisz : WHERE id = '$row', a przecież $row to caly rekord a nie id

no tak bo chce po przeniesieniu całego rekordu do tabeli foto_zamowienia_zrealziowane wywalić cały redkord z tabeli foto_zamowienia
nospor
o rajciu. no i dobrze, ale do tygo ci trzeba znać id, czyli jeśli id jest pierwszym polem to $row[0] lub $row['id']
SongoQ
row w 1 zapytaniu jest identyfikatorem a w 2 jest tablica, a w 3 dalej uzywasz row jako identyfikatora ale niestety juz wystepuje jako tablica. Zmien nazwy i bedzie po problemie.
stefan_precz
ano tak czyli WHERE id = $row['id']
dzięki cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.